Savjeti

Kako da poboljšajte seksualni život

  • Izvor: Agencije
  • 25.09.2021.02:02

Žene koje osećaju nesigurnost zbog svog tijela, doživljavaju i pružaju manje zadovoljstva u krevetu od onih žena čiji partneri na njihov izgled ne gledaju kao na preduslov za zadovoljstvo.

To može lako da se riješi.

Dobar seksualni život odražava se i na ostale sfere vašeg života. Nedavno istraživanje pokazalo je da su osobe koje imaju redovne seksualne odnose generalno uspješnije i srećnije.

Ali, šta ako niste zadovoljni svojim seksualnim životom?

I male promjene u navikama mogu da naprave 'čudo'. Ženama nije lako da se opuste, posebno ako se bore s viškom kilogramima, pa im samim tim im pada samopouzdanje. Skrivanje sopstvenog tijela mnogim ženama je prioritet prilikom seksualnog odnosa, zbog čega ne mogu da se opuste niti da uživaju u potpunosti.

Stručnjaci za veze i terapeuti savjetuju na koji način možete da napravite ozbiljnu promjenu u svom seksualnom životu i to samo jednom sitnicom - dajte kompliment svojoj partnerki ili partneru.

Studija koja je objavljena u časopisu "Journal of Sex and Marital Therapy" obuhvatila je 200 žena starih između 18 i 30 godina koje su u tom momentu bile u vezi. Stručnjaci su ih ispitali o tome kako se osećaju kada je riječ o njihovom tijelu i šta njihovi partneri misle o svom izgledu, pišu Vijesti.

Žene su davale odgovore o svom seksualnom životu, koliko često osjećaju seksualnu želju, stepen uzbuđenja, da li koriste lubrikante i koliko često, da li doživljavaju orgazme…

Rezultati su pokazali da su žene, koje su se osjećale nesigurno zbog svog tijela, doživljavale i pružale manje zadovoljstva u krevetu od onih žena čiji partneri na njihov izgled nisu gledali kao na preduslov za zadovoljstvo i koji su često znali da pohvale svoje partnerke i njihov izgled, uprkos "nesavršenostima". Žene koje se osjećaju atraktivno imaju bolja seksualna iskustva, a osjećaju se atraktivnije ako ih njihovi partneri prihvataju kakve jesu.

Jedan od zaključaka je i da muškarci koji znaju kada treba da daju kompliment svojoj partnerki, važe za bolje ljubavnike.

Tagovi: