Kad su dugo bez seksa, muškarci rade ovo…

16:59, 07.04.2021.
Izvor: Ljepota&Zdravlje
Thumbnail
Za muškarce je (kao i za žene) seksualnost vitalna energija bez koje dugoročno ne mogu ili ne žele biti.

Ali šta onda muškarci rade da bi premostili vrijeme “suše”?

Više o tome čitajte u nastavku…

#1 Flertovanje

Mnogo muškaraca može proći predvidivu pauzu od seksa bez većih problema. Na primjer, kad je tek postao otac ili je žena na poslovnom putu. To bi tako trebalo da bude. Testirati svoju tržišnu vrijednost i vidjeti šta bi mogli, a šta ne – toga se ne mora u potpunosti odreći. U krajnjoj liniji, malo flertovanja je uvijek dobro za ego. Ne morate odmah praviti frku od toga ako sve ostalo ide kako treba.

#2 Mikro varanje

Uz malo, ali ciljano lajkovanje i flertovanje s ljudima na Internetu, mnogo “zanemarenih” muškaraca mazi svoju dušu. Treba im da im makar druge žene kažu koliko je sjajan lik kad mu njegova djevojka to jednostavno ne može ili ne želi reći. Ako partnerika to ne primijeti, to može biti vrlo osvježavajuće. Ali, ako…

#3 Masturbiranje

Voljeti sebe nije samo opcija za periode bez seksa. Muškarci to takođe vole raditi “tek tako” i u predanoj vezi. Neke žene imaju problem s tim. Čak i ako misli na nju. Pa čak i ako ne. To može sam raditi koliko god često želi. Glavno je da se vrati zajedno sa svojim biserom. Inače biste morali razgovarati.

#4 Masturbiranje s pornićima

Ovdje se često ide do granice tolerancije partnera kada primijete koje glupe videoklipove (iz ženske perspektive) ima na kompjuteru. Nisu svi muškarci u stanju to da prikriju. Ali, mnogo gospode jednostavno voli vizuelnu raznolikost seksi filmova, što znači da se ne moraju brinuti o vlastitim mislima. Ne morate to voljeti. Ali to ne možete spriječiti. Ako to žele, mogu to učiniti s laptopom na koljenima u toaletu. A kad žena pita šta se dešava, on može mirne savjesti reći: “Odmah dolazim, dušo!”

#5 Varanje

Naravno. Ako se kod kuće dugo ništa ne dešava, izađe van jesti. Ili drugačije rečeno: izvana uzima nešto što mu u vezi nedostaje. Nažalost, mnogo muškarca ne razgovara o tome prije nego što dođe do toga, nego prvo djeluju. Posebno kad se u krevetu ništa ne dešava, a potencija nije baš sjajna. Tada se često pojavi ideja: možda će me neko drugi više uzbuditi.

#6 Posao

Ne reaguju svi muškarci na pospani polni život drugim seksualno motivisanim postupcima. Neki takođe hrle na posao i sublimiraju energiju u nadi da će se primijetiti uspjeh u profesionalnom okruženju. To ponekad djeluje prilično dobro neko vrijeme, ali dugoročno je nezdravo za muškarca i vezu. Ipak, još nedostaje još jedno važno područje.

#7 Razboljeti se

Mnogo muškaraca – ne samo mimoze među njima – svoju patnju izražavaju nehotičnom apstinencijom tako da razviju neku bolest. Bolovi u želucu, migrene, vrtoglavica i sve drugo što tijelo smisli kako bi se moglo izraziti: nedostaje mi nešto. Pogledaj me. Brini se o meni. Razumije li to tada žena ili želi razumjeti, zapisano je u zvijezdama. Muškarci često ni ne znaju koji je razlog njihove “malaksalosti”.

#8 Razgovor

Trebalo bi postojati i to: muškarci koji svojim ženama kažu da im nedostaje dobar seks ili seks i žele sarađivati s njom kako bi pronašli rješenje. Budući da su oboje potrebni za poboljšanje seksa u dužim vezama, razgovor je zapravo dobar put. Budući da imamo malo prakse s opuštenim seksualnim razgovorima, to ponekad nije baš tako lako. Dobra vijest: ovdje postoje stručnjaci koji se snalaze te pružaju individualne savjete.

#9 Razdvajanje

Ako ništa ne pomogne, preostaje jedino razdvajanje. Jer ne postoji drugo rješenje za dilemu kada fizički želite spolni odnos s nekom osobom, ali partnera više ne možete pridobiti ni na koji način. Vjernost i nikakav seks ili samo seks sa samim sobom do kraja života ne može se očekivati ni od koga. Za mnoge ljude to je jednostavno previše važno područje života.