Kad muškarci primaju komplimente: Od "sigurnosti" do "oca godine"

18:51, 08.04.2021.
Izvor: B92
Thumbnail
Kada uputite kompliment drugoj osobi, učinićete da se ona osjeća bolje, ali i da stekne utisak da je sjajna, i to samo jednom rečenicom.

Takođe, komplimenti podižu naše samopouzdanje. Davanje lijepog komplimenta podstiče nas da tražimo dobro u drugima. 

Uputiti lijep komentar je umjetnost sama po sebi. Nepoželjni čine više štete nego koristi, pretjerano lični mogu sve da upropaste, dok mnogi zvuče usiljeno. 

Muškarci na Reditu podijelili su najupečatljivije komplimente koje su im uputile djevojke, prenosi sajt Bord panda. 

Od "zgodne djevojke koja hvali šešir" i navodi momka da poželi da ga nosi naredne tri godine, pa sve do izjave da "djeca imaju sreću što im je on otac", izdvajamo nekoliko zanimljivih ženskih izjava: 

1. Saradnica sa kojom sam pješačio do autobuske stanice rekla je: "Sa tobom se osjećam sigurno", a kao velikom dlakavom momku sa ubilačkim izrazom lica i dubokim glasom, to je za mene bilo nešto apsolutno novo. Prošlo je 6 godina i još razmišljam o tom komplimentu. 

2. Nakon što je mlada dama prošla pored mene, ušavši u restoran, zastala je, vratila se i rekla mi da lijepo mirišem. Smješkao sam se čitav dan. 

3. Tokom Noći vještica skinuo sam masku i jedna djevojka je rekla: "Dođavola, trebalo bi češće da skidate tu masku". Slatka djevojka. 

4. Kupio sam "Redhead" duksericu i svideo se najslađoj djevojci u razredu, još imam taj duks. 

5. Dvadesetjednogodišnjak kod ortodonta na popravci fiksne proteze. Sestra koja je vjerovatno bila samo nekoliko godina starija od mene rekla mi je da imam zaista lijepe plave oči, dok su joj svi prsti bili u mojim ustima. Pamtiću to još dugo. 

6. Jednom mi se prijatelj podsmijevao zbog šešira koji sam nosio. Nepoznata zgodna djevojka je rekla: "Ne, super ti stoji". Nosio sam taj šešir skoro svaki dan naredne tri godine, dok se nije raspao. 

7. "Imaš zaista lepe vene" - rekla mi je medicinska sestra prilikom izdavanja rezultata krvne slike. 

8. Devojka je rekla da sam pun razumevanja. 

9. Bio sam dete, a medicinska sestra mi je, nakon pokušaja samoubistva, rekla da Supermen ne postoji. Realnost je takva da većinu ljudi nije briga za mene. Moram da se brinem o sebi, jer niko drugi neće. Moram biti sopstveni heroj i imam snage za to. Bila je to teška poruka, ali mi je spasla život. 

10. "Deca su zaista srećna što si im ti otac". Pitao sam se da li se dobro snalazim kao otac i osećao se nekako potišteno, ali kada sam to čuo od moje slatke supruge, znao sam da mi ide dobro.