Banjalukanke kod ministra prosvjete

Zlato na horskoj Olimpijadi kruna rada banjalučkog hora

  • 23.07.2018. 12:06

Dio članica Ženskog kamernog hora “Banjalučanke”, koji je osvojio zlatnu medalju na Svjetskoj horskoj olimpijadi u Južnoafričkoj republici, ugostio je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević. 

“Teško je zapamtiti sva mjesta gdje su osvojile nagradu, ali ova posljednja je kruna njihovog rada”, kaže Malešević.

Jelena Šobić, članica hora kaže da se utisci sa Olimpijade još uvijek sliježu, ali da im je neizmjerno drago što su uspjele i treći put odbraniti zlato. 

“Ovo je jedno posebno iskustvo za sve članice, neopisiv osjećaj”, kaže Jelena. 

"Kroz ovakve aktivnosti Republika Srpska pokazuje da je društvo koje adekvatno valorizuje pojedince i ansamble koji doprinose kulturnoj i globalnoj afirmaciji ovih prostora", rekao je Mladen Matović, dirigent hora. 

“Vjerujem da će i u budućnosti hor Republike Srpske predstavljati naše prostore i postizati velike rezultate”, poručio je Matović. 

Ženski hor “Banjalučanke” osnovan je 1977. godine i jedan je od najstarijih horova na području BiH. Duga tradicija i više hiljada održanih koncerata u zemlji i inostranstvu doprinijeli su da hor postane i ostane prepoznatljiv dio kulturne scene našeg regiona. 

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм