Počeo osmi Trebinje film festival

"Zlatni platan" Voji Brajoviću i Ani Sofrenović

  • 08.08.2020. 21:42

Uručivanjem nagrade "Zlatni platan" glumcima Voji Brajoviću i Ani Sofrenović večeras je u Trebinju počeo osmi Trebinje film festival.

Voja Brajović je rekao da nagrade uvijek prijaju, jer su najbolja plata svakom umjetniku, pošto zna da nije  nešto uzalud radio.

"Posebno mi je drago što sam u Trebinju na filmskom festivalu u ovoj svjetskoj pandemiji i sprečavanju sloboda svih vrsta. Drago mi je da smo tu,  da znamo da možemo biti zajedno i izboriti se sa svim problemima što nas tište", poručio je ovogodišnji laureat.

Ana Sofrenović  priznaje da je prvi put u Trebinju, gradu koji joj je uvijek, kako kaže, bilo mjesto prema moru. 

"Presećna sam i što je ovo jedan od rijetkih festivala koji je uspio da se održi u ovoj situaciji. Mnogo je straha, ljudi su u posebnom stanju i drago mi da imaju želju da vide nas glumce, da se ovakve stvari dešavaju i da pokušamo  čuvati normalan život što bolje možemo", istakla je ona.

Svečanom uručenju nagrada ovogodišnjim laureatima prisustvovala je i Trebinjka Nataša Ninković .

"Jako sam uzbuđena, prvo lično jer sam na bini poslije šest mjeseci, a drugo jer  sam ponosna na svoje Trebinje, koje je omogućilo da se, i pored  aktuelne situacije, održi ovakav festival", istakla je ona.

Glumica je poručila da film ne može da promjeni sliku stvarnosti koja trenutno nije baš lijepa, ali može da napuni dušu i srce, da čovjeka  učini boljim u pustoši i jalovosti  koju živimo.

"Sačuvajte kulturnu i umjetnost, film, ljepotu i dobrotu u vama, ne podrazumjevajte je, nego se borite za nju, jer će vam ona to višestruko vratiti", istakla je ona.

Zamjenica gradonačelnika Trebinja Slađana Skočajić je podsjetila da se grad Trebinje nije odrekao svog kulturnog ljeta, već ga je samo odgodio zbog virusa korona.

"Sve ćemo nadoknaditi i nadam se da će naredne godine kulturno ljeto zasijati posebnim sjajem. Nagrada "Zlatni platan" već godinama putuje od nas do naše Srbije i našeg filmskog platna. Kažem naše jer je i ovaj grad iznjedrio neke mlade glumce koji će jednog dana dobiti ovakvu nagradu", istakla je ona.

Umjetnički direktor "Trebinje film festival" Peđa Milojević je poručio da je i ovo veče posvećeno Nebojši Glogovcu, jer su u Trebinju njegove kolege i njegovi Trebinjci. 

Do 12. avgusta u okviru "Trebinje film festival" biće prikazano 20 filmova, a zbog pandemije virusa korona projekcije su na tri lokacije. 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.