Bijeljina

Završen festival dječijeg i omladinskog folklora "Pletenica"

  • 09.06.2019. 13:27

U Bijeljini je sinoć završen festival dječijeg i omladinskog folklora "Pletenica". U dva festivalska dana nastupila su 24 folklorna društva iz Srbije i Republike Srpske i više od 1.000 djece i omladine koji su se predstavili sa prvim naučenim koreografijama tradicionalnih igara i pjesama.

Dva festivalska dana ulice Bijeljine bile su praznik pjesme i igre.

Večernjim nastupima kulturno-umjetničkih društava prethodili su defilei učesnika, od najmlađih do nastarijih članova folklornih grupa. U igri i pjesmi uživali su i učesnici i građani Bijeljine.

"Dolazak u Bijeljinu zaista mi znači jer upoznam puno ljudi, lijepo se družimo, putujemo, a najvažnije je što čuvamo srpsku kulturu i tradiciju", kaže Јelena Brezičanin, KUD "Vuk Karadžić" Plandište, Srbija.

Među učesnicima je mnogo društava koja na ovaj Festival dolaze svake godine.

"Zadovoljni smo ovim Festivalom, jako je lijepo za vaš grad i državu. Djeca se druže i rađaju se mnoga prijateljstva", ističe Slađana Babin iz Srpskog kulturnog centra "Stevan Sremac" iz Sente.

Zadovoljni su i organizatori Festivala jer je sve proteklo bez problema.

"Došlo je 1.200 učesnika, KUD-ovi iz BiH i Srbije, svi su se odazvali, došli na vrijeme i uspjeli smo dva defeile dana da sprovedemo, uprkos velikim temperaturama posljednjih dana", rekla je Aleksandra Cvjetinović, predsjednica KUD "Pletenica" Bijeljina.

Organizator Međunarodnog festivala dječijeg i omladinskog folklora bilo je Kulturno-umjetničko društvo "Pletenica" i Klub za djecu "Garfild".

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.