Banjaluka

Zatvorena četvrta likovna kolonija "Šibovi 2020"

  • 25.09.2020. 20:45

U organizaciji Fakulteta lijepih umjetnosti Nezavisnog univerziteta Banjaluka večeras je zatvorena četvrta likovna kolonija "Šibovi 2020".

NUBL ovom kolonijom afirmiše umjetnički pogled na stanje u društvu i potvrđuje mostove novog puta za povratak nacionalnoj kulturi, za povratak sebi.

Rektor Nezavisnog univerziteta Banjaluka Zoran Kalinić rekao je da i u vanrednom stanju, stanju Covida 19, kolonija uspjela da okupi značajan broj akademskih slikara koji su uradili više od 60 slika u različitim tehnikama.

"Umjetnički radovi ovogodišnjeg saziva, variraju od suptilnog likovnog izražaja, preko ekspresivne upotrebe boje i apstrahovane asocijacije, pa sve do svedenog djelovanja teksture na slikarskoj podlozi“, rekao je dekan Fakulteta lijepih umjetnosti Nezavisnog univerziteta Banjaluka, doc. dr Miloš Vujić.

Učesnici likovne kolonije "Šibovi 2020" su idealan spoj različitih likovnih izraza i stvaralačkih energija, a time su i nastala djela kompleksan, ali održiv primjer međusobno kontradiktornih poetika. Kolonija je trajala od 22. do 25. septembra 2020. godine, a učestvovalo je dvadeset umjetnika iz zemlje i regiona, a nastala djela su proizvod različitih slikarskih i grafičkih tehnika.
 

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)