Zatvara se Teatar fest "Petar Kočić"

  • 11.06.2018. 18:23

Uručenjem nagrada i izvođenjem predstave "Grupa TNT - Alan Ford/Povratak otpisanih", večeras će u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci biti zatvoren 21. Teatar fest "Petar Kočić".

Uručenje nagrada zakazano je za 20.00 časova, nakon čega će biti odigrana predstava u čast nagrađenih, rađena u koprodukciji "Gledališča koper" i Kemernog teatra 55, a u režiji Kokana Mladenovića. 

LJubitelji pozorišne umjetnosti imali su priliku da tokom festivala vide predstave "Moja ti" Ateljea 212 iz Beograda i Sterijinog pozorja iz Novog Sada, "Anika i njena vremena" Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad i "Beo arta" iz Beograda, te "Ustav Republike Hrvatske" Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba. 

Odigrane su i predstave "Dvesta" Knjaževsko srpskog teatra iz Kragujevca, "Korešpondencija" Zvezdara teatra iz Beograda i "Sve se nekako preživi osim smrti" Narodnog pozorišta Sarajevo. 

Selektor ovogodišnjeg Teatar festa "Petar Kočić" bio je reditelj Marko Misirača. 

U okviru Festivala pripremljen je i bogat prateći program - održan je Festival monodrame mladog glumca, čiji je cilj doprinos da Teatar fest "Petar Kočić" dobije značajnu komponentu u kojoj se promoviše glumačka umjetnost mladih diplomaca. 

U subotu, 9. juna, održan je stručno-naučni skup "Kakva je budućnost teatra? - festivali u kulturi". 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.