Ugostio ih i predsjednik Srpske Milorad Dodik

"Zaspanka za vojnike" premijerno u Banjaluci

  • 21.09.2018. 20:00

"Zaspanka za vojnike" je priča o vojnicima jedne tobdžijske baterije u Prvom svjetskom ratu, koji su kao i stotine hiljada drugih učinili da slava srpske vojske postane besmrtna.

Premijera je zakazana za večeras, i to u najvećem gradu Srpske. Film je urađen kao pouka i za mlade koji malo znaju o ovoj prošlosti, tvrdi scenarista filma Nataša Drakulić. Kaže, scenario nije bilo teško napisati, jer je napisan prema motivima  “Srpske trilogije” Stevana Jakovljevića.

“To je izuzetan roman, književno nikada dovoljno vrednovan, a ono što je najvažnije u tom romanu je da je autentičan. Stevan je, ako nije bio svedok, njemu je  neko prepričao šta se dešavalo i u tome je njegova najveća vrednost", kaže Nataša Drakulić, scenarista.

Nataša Ninković, Radoš Bajić, Vuk Kostić, Nenad Okanović, samo su neka od poznatih glumačkih imena u ovom filmu. Svi složni da je velika čast raditi na filmu o slavnoj generaciji mladih vojnika i junaka kakvih, kako kažu, više nema. Da film spasava kolektivnu čast srpskog naroda i to baš u godini kada se obilježava 100 godina od Velikog rata, tvrdi i Bajić.

“Ocenjujem da je važno i dobro da ovaj veličanstveni film kreće upravo iz Banjaluke i kreće iz Republike Srpske, zato što se Republika Srpska i Banja Luka globalno, nacionalno i istorijski, rekao bih i u savremenosti nalaze na zapadnim granicama srpske civilizacije i srpske nacije", kaže Bajić.

Na filmu je radilo 40 glumaca, a čak njih 11 je danas ugostio i predsjednik Srpske Milorad Dodik. Premijera je zakazana u Dječijem pozorištu Republike Srpske u 20 časova, a organizuje je pokret “Pozitivne snage Srpske”.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос