Natalija Trivić

Za rekonstrukciju Muzeja savremene umjetnosti 480 hiljada KM

  • 04.01.2019. 12:45

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da će Vlada početkom građevinske sezone uraditi rekonstrukciju krova i adaptaciju određenih prostora unutar Muzeja savremene umjetnosti Srpske u Banjaluci, za šta je izdvojeno 480 hiljada KM.

"Nadam se da će to biti vjetar u leđa ovoj ustanovi kulture koja će dodatno poboljšati uslove za realizaciju svojih aktivnosti", rekla je Trivićeva novinarima tokom posjete Muzeju savremene umjetnosti. 

Ona je navela da ni ove godine neće izostati kvalitetni sadržaji za publiku. 

"Ovo je jedna od reprezentativnijih ustanova u Srpskoj koja se već dokazala programskim djelom gostujućih i autorskih izložbi, nastupa na međunarodnog sceni i privlačenju stranih autora u Srpsku, gdje su građani mogli vidjeti različite izložbe i postavke", dodala je Trivićeva. 

Ona je navela i da je početkom godine Ministarstvo prosvjete i kulture planiralo posjete ustanovama kulture u Srpskoj radi sagledavanja situacije i poteba da bi kultura dostigla viši nivo. 

Direktor Muzeja savremene umjetnosti Sarita Vujković rekla je da ova ustanova u ovu godinu ulazi sa velikim željama i planovima, te da se priprema za rekonstruciju objekta koja počinje početkom proljeća. 

"Ovoj rekonstrukciji prethodi izrada planova koji treba da obuhvate kompletnu rekonstrukciju zgrade, koja će se odvijati u više faze i najvjerovatnije će trajati više godina, nakon čega ćemo dobiti modernizovanu instituciju sa prostorom prilagođenim za razne izložbe koje su potrebne za savremenu umjetničku scenu", navela je Vujkovićeva. 

Prema njenim riječima, u planu je i organizovanje stalne postavke koja će biti predstavljena publici početkom 2021. godine, kada će biti proslavljeno 50 godina od osnivanja Muzeja, a u okviru novih prostora koji će se dobiti rekonstrukcijom planirano je i otvaranje biblioteke koja će biti na usluzi posebno studentima umjetnosti, ali i svim građanima. 
 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)