Vučević: Noć kada je Đole preplivao Dunav, lijep događaj u skladu sa željama porodice

  • 22.02.2021. 10:08

Novosađani se kao i cijeli region opraštaju od Đorđa Balaševića, koji je preminuo od posljedica kovida 19. Večeras u 19 časova u Novom Sadu, biće održana možda i najveća manifestacija u čast Đorđa Balaševića, na Keju žrtava racije,koja će trajati do 21 sat.

Tokom prethodna tri dana, koliko se Novi Sad oprašta od Đorđa Blaševića, ovo će biti najveći događaj nazvan „Noć kada je Đole preplivao Dunav".

Od sinoć i od jutros Novosađani mogu da vide bilborde i led panele na autobuskim stajalištima sa citatima iz Đoletovih pesama.

Uz primjenu svih epidemioloških mjera, Novosađani su pozvani da se pridruže i oproste od svog sugrađanina.

„Građani su se javili sa idejom da se napravi događaj, a u razgovoru sa porodicom Balašević, dobio sam potvrdu da prihvataju sve što je spontano, nije nasilno i predimenzionirano, može da se održi. Grad će logistički pomoći organizaciju događaja, uz poštovanje epidemioloških mera", rekao je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Ističe da očekuje jedan lijep događaj na kome ću biti prisutan sa riječne strane.

Sahrana je bila intimna, bez pompe i komemoracije, po želji porodice.Đorđe Balašević isticao je da ne želi ni ulicu ni most, a da li grad razmišlja o tome?

„Najvažnije je da poštujemo intimu porodice i razumemo da su oni na najvećem gubitku. Sve nas je pogodila bura emocija, svi smo slušali i odrastali uz te Đoletove pesme, smejali se njegovim vicevima, čitali njegove knjige. Moramo poštovati porodicu Balašević i njihove želje, a sve što je do sada organizovano, grad je organizovao u skladu sa željama porodice Balašević.Razgovaraćemo o tome da Đorđe Balašević zaslužuje reprezentativno mesto u gradu Novom Sadu", istakao je Miloš Vučevič, gradonačelnik Novog Sada.

Тагови:
  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм