Virus korona u centru zapleta televizijskih serija

  • 23.11.2020. 11:12

Od medicinske serije "Uvod u anatomiju" do romantične porodične drame "To smo mi" - virus korona se uvukao u zaplete mnogih epizoda televizijskih sapunica u 2020. i tek je nekoliko serija izbjeglo da spomene virus koji toliko utiče na svjetsku svakodnevnicu.

U prvim scenama posljednje sezone bolničke drame "Uvod u anatomiju" Meredit Grej uživa u trenutku samoće na plaži i iznenada se budi iscrpljena u užurbanom hitnom prijemu opremljena punom zaštitnom opremom.

- Mislim da imamo obavezu da pokažemo kroz šta prolaze zdravstveni radnici - kaže zvijezda serije Elen Pompeo.

- U trenutku kad su mnogi Amerikanci iritirani nošenjem maski i nesvjesni izazova s kojima su suočene bolnice, ova sezona "Uvoda u anatomiju" nudi priliku da se čuje koliko je teško našim zdravstvenim radnicima - upozorila je ona.

Dijena Frolov i Andrej Šnajder iz serije "Čikaška hitna", NBA produkcije, kažu da su kao "serija o bolnici znali da se moraju da se bave pandemijom".

- Stoga ona igra ulogu, ako ne glavnu, onda sporednu, u svakoj od naših novih epizoda - kazali su Frolov i Šnajder o šestoj sezoni serije koja je počela 11. novembra.

- Kovid 19 virus je značajno promijenio protokole i postupke u bolnici - navode glumci.

Druge medicinske serije poput ABC "Dobri doktor" takođe su se bavile virusom, a "Novi Amsterdam" i "Specijalizant" pripremaju se da to učine u 2021. godini.

I druge serije koje se ne bave događajima u bolnicama takođe su uključile virus korona u epizode.

Tako u NBC seriji "To smo mi" član porodice Pirson ide u izolaciju, a glava porodice Rebeka zbog virusa mora da odloži kliničko ispitivanje vezano uz Alchajmerovu bolest.

ABC serija "The Conners" bavi se pandemijom kroz prizmu finansijskih nevolja glavnih junaka i suprostavljenih tabora u američkom društvu zbog primjene epidemioloških mjera.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)