Prvo veče EXIT-a

Vatromet emocija sa Petrovaradina VIDEO

  • 13.07.2018. 07:29

Spektakularnim plesnim performansom, koji je predvodio Sergej Polunjin, jedna od vodećih svjetskih baletskih zvijezda uz pratnju gudačkog orkestra, Almazijan simfonije i kombinacijom čuvenih svjetskih hitova, u četvrtak uveče oko 23 časa, svečano je otvoren ovogodišnji festival Egzit na kojem će do nedelje, 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi na 40 bina i zona da se predstave najpopularniji hitmejkeri sa svih meridijana. 

Sa žile kucalice festivala, glavne bine, najprije su krenuli taktovi „Bandijere rose“ pa je čitav “mejn stejdž“ pjevao „O bela ćao...“ a odmah zatim i legendarni hit grupe Kvin, „Aj von tu bi fri“ da bi jedinstvenu mješavinu ritmova i arija sa svih kontinenata propraćenu plesom od brejkdensa do klasičnog baleta, „začinio“ veličanstven i dugotrajan vatromet i ovacije publike.

Razdragani fanovi festivala nisu štedjeli grla i dlanove a odmah zatim su konce u ruke preuzeli odlični, art pop senzacionalni „Fiver Rej“ da bi žurku do vrhunca doveli američki hip-hoperi Migosi.

Kapije Petrovaradinske tvrđave otvorene su u četvrtak uveče u 19 časova a prve posjetioce dočekao je lagani ritam rege zvuka sa „Venti Vandada pozitivnog rege stejdža“, čime je, zapravo, počeo ovogodišnji Egzit.

„Mejn stejdž“ su u 20 časova otvorile domaće snage, novosadske „Frajle“ i veselim pjesmama podgrijale atmosferu za rok kantautorku „El Pi“ kao sjajnu uvertiru u ceremoniju svečanog otvaranja koja je imala sve elemente jedinstvenog spektakla. 

"Krenulo je, to je najvažnije. Došli smo da se zabavimo, opustimo i plešemo dan i noć", poručila je grupa mladića i djevojaka iz Pančeva, Valjeva, Novog Sada... formirana u „voz“. 

Iza njih se kretala povorka „Sambanse“, bubnjara koji neguju ritmove karioka sa Kopakabane, i pokreću šetače od bine do bine na ples, ili bar na korak u željenom ritmu

Na „dens areni“, najvećem plesnom podijumu na Balkanu, đuskalo se uz di džej Džoka, Ameliju Lens, Anastaziju Kristensen... a noć na „bini ujedinjenja obilježili su koncerti Ritma nereda, Goblina, Sevdalize...

Novi Sad je odisao karnevalskom atmosferom, s obzirom na to da je pretrpio „glavni udar“ dolaska hiljada gostiju iz inostranstva. Procjene organizatora je da je broj turista u gradu premašuje cifru od 55.000. Većina njih je smještaj potražila u lijepo sređenom Egzit kampu na kupalištu „Štrand“ a kapaciteti hostela i većine hotela u gradu su popunjeni.

Тагови: