Prva četiri mjesta nepromijenjena

Utvrđena greška na Evrosongu: Promijenjen poredak finalista

  • 24.05.2019. 09:59

Evropska radiodifuzna unija (EBU) ustanovila je da je tokom finalne večeri "Evrosonga" došlo do greške u glasanju kada je riječ o bjeloruskom žiriju. 

Ispravka je uticala na plasman pojedinih zemalja, ne i na prve četiri pozicije, ali je srpska predstavnica Nevena Božović završila na 18. mjestu, a ne na 17. poziciji, kako je objavljeno. 

Sjeverna Makedonija, odnosno Tamara Todevska, popravila je svoj rezultat i zauzela sedmo, a ne osmo mjesto. Problem je nastao kada je žiri iz Bjelorusije raspušten poslije prvog polufinala jer su prekršili pravilo "Evrovizije" otkrili na koji način će glasati.

EBU je stvorila zamjenski agregatni rezultat (izračunat na osnovu rezultata drugih zemalja sa sličnim glasačkim zapisima), kako bi se odredilo glasanje bjeloruskog žirija. Ali su ustanovili da je "zbog ljudske greške korišćen netačan agregatni rezultat". 

"To nije imalo uticaja na izračunavanje bodova izvedenih iz teleglasanja u 41 zemlji učesnici i pobjednik i prve četiri pjesme ostaju nepromijenjene", navedeno je u saopštenju EBU.

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм