Međunarodni sajam

Uspješan nastup Srbije na sajmu knjiga u Moskvi

  • 07.09.2018. 16:14

Srbija se na Međunarodnom sajmu knjiga u Moskvi uspješno predstavila knjigama domaćih savremenih pisaca, kao i djelima posvećenim srpskoj srednjovijekovnoj umjetnosti, kulturi i tradiciji, saopšteno je danas iz Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Na nacionalnom štandu Srbije ruskoj publici premijerno je predstavljena zbirka pripovijedaka Danila Kiša "Grobnica za Borisa Davidoviča", nedavno prevedena i objavljena na ruskom jeziku. 

Posjetioci su imali priliku da se na štandu Srbije susretnu i sa djelima Borislava Pekića, Vaska Pope, Miodraga Pavlovića, Ivana V. Lalića, kao i Milorada Pavića, na čiju je bistu u Moskvi, tokom sajma, delagacija Srbije položila cvijeće. 

Na sajmskim forumima posebnu pažnju publike privukli su razgovori sa piscima Vladanom Matijevićem i Nikolom Vujčićem, a u tematskim diskusijama skrenuta je pažnja na savremeni srpski roman, dramu i poeziju. 

Dio štanda Srbije posvećen je autorima koji su učestvovali i pisali o Prvom svjetskom ratu: Vladislavu Petkoviću Disu, Petru Kočiću, Milutinu Uskokoviću i Milutinu Bojiću, kao i obilježavanju aktuelnih godišnjica srpskih klasika Miloša Crnjanskog, Desanke Maksimović i Alekse Šantića. 

Srbija se na moskovskom Sajmu knjiga, koji traje od 5. do 9. septembra, predstavlja pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, a u organizaciji Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković", kao programskog, i Privredne komore Srbije, kao tehničkog realizatora. 

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)