Uskoro počinje snimanje serije Gospodar prstenova

12:09, 18.01.2020.
Izvor: B92
Dugo se govori o snimanju serije "Gospodar prstenova", a glasine da će glumci Robert Aramajo, Oven Artur, Ema Horvat i Markela Kaveno dobiti uloge u njoj dobile su i službenu potvrdu.

Tako će Aramajo, poznat po ulozi mladog Neda Starka u Igri prestola, igrati Beldora u nadolazećem ostvarenju.

Vernon Sanders, šef Amazonovog odjeljenja za TV program, kaže da glumce za neke od glavnih uloga tek treba odabrati, ne želeći pri tom da nagovesti koga eventualno ima u vidu, navodi Metro.

Glavni producenti, Džej Di Pejn i Patrik Mekej, dali su nešto više informacija.

"Poslije opsežne potrage sprovedene širom svijeta, sa zadovoljstvom možemo da predstavimo prvu grupu odličnih glumaca koji će zaigrati u Amazonovoj novoj seriji".

Iako se radnja novog serijala drži u strogoj tajnosti, ipak je otkriveno da će se serija baviti i pričom koja prethodi Prstenovoj družini.

"Nakon opsežne potrage provedene širom svijeta sa zadovoljstvom možemo predstaviti prvu grupu odličnih glumaca koji će zaigrati u Amazonovoj novoj seriji. Ovi izvanredno talentovani ljudi nisu samo obični glumci već i novi članovi kreativne porodice koja treba da ožive jedan izmišljeni svijet i predočiti ga publici na najbolji mogući način."