Pozitivne snage Srpske

U Dvorovima prvi put nakon rata izvedena pozorišna predstava  

  • 28.07.2018. 19:33

Prvi put poslije rata u Dvorovima kod Bijeljine održana je jedna predstava. I to zahvaljujući pokretu Pozitivne snage Srpske. Dječija predstava "Boki i Oki Šou - Tajna velikog nosa" sada je već pravi hit, a u pokretu ističu da im je drago što je i ovaj put u publici bio značajan broj mališana. 

"Dobijamo pozive sa svih strana. Do sada smo radili u selima u okolini Banjaluke, Srpca, Gradiške, Laktaša. Došli smo ovdje u Bijeljinu, poslije toga idemo u Trebinje, Istočno Sarajevo, Doboj, ali mogu nas očekivati i mještani sela širom Republici Srpskoj i manjih sredina, naravno, u Srpskoj. Nije cilj da kultura bude dostupna samo ljudima u gradu, nego da kultura bude dostupna i ljudima u selu i to je jedna od najvažnijih poruka koju mi šaljemo. Nažalost, Domovi Kulture ne posjeduju onu živost koju bi trebalo da imaju i nadamo se da ćemo primjerom kroz ovakve događaje dokazati da interesovanje za kulturne događaje postoji," kaže Vojislav Savić iz Pokreta Pozitivne snage Srpske.

Mještani Dvorova su se zahvalili organizatorima, ističući da je ovo za djecu veliko i pozitivno iskustvo. 

"Mogu da vam kažem da mi je jako drago da se ovakvo nešto organizovalo u selu Dvorovi. Dvorovi su značili za jedno najkulturnije mjesto u Semberiji, koje se nažalost promijenilo svih ovih vremena. Jako mi je drago i želim da pozdravim ovu kulturnu manifestaciju, želim da se zahvalim svim organizatorima," rekla je Sanja Jović iz Dvorova. 

Popularni glumac Nenad Okanović - Oki kaže da mu je veoma drago što učestvuje u jednom takvom projektu. Kaže da u sklopu kampanje "Selu u pohode" žele da posjete što više mjesta gdje djeca nemaju mogućnost da gledaju pozorište. Kampanja se dosad pokazala veoma uspješnom, a Oki je i ovaj put uživao u društvu najmlađih. 

"Ovo je snaga Republike Srpske. Hajmo da kažemo "volimo Srpsku", rekao je populrni Oki.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.