Trebinje: Završen festival mediteranskog i evropskog filma

22:57, 12.08.2020.
Izvor: Srna
Projekcijom tri filma na tri lokacije na području Trebinja, večeras je završen Osmi festival evropskog i mediteranskog filma, koji je u proteklih pet dana okupio velika glumačka imena i izazvao pažnju posjetilaca, budući da su mjesta na sve tri lokacije bila popunjena.

Večeras je u 20.00 časova na ljetnoj sceni Doma mladih prikazan film Vinka Brešana "Koja je ovo država?", a u 20.30 časova na platou Muzeja Hercegovine prikazan je film Gorana Paskaljevića "Uprkos magli".

Na terasi hotela "Leotar" u 20.30 časova prikazan je film Gorana Paskaljevića "Bure baruta" u kome glume ovogodišnji dobitnici "Zlatnog platana" Voja Brajović i Ana Sofrenović.

Na završnoj konferenciji za novinare koja je održana ranije danas u Trebinju istaknuto je da je ovaj grad izuzetno mjesto za snimanje.

Festival evropskog i mediteranskog filma u Trebinju je ove godine održan uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Na "Trebinje film festivalu" u proteklih pet dana prikazano je 20 dugometražnih, kratkometražnih i dokumentarnih ostvarenja, a ovaj festival je jedan od rijetkih kulturnih događaja koji su realizovani uprkos epidemiji virusa korona.

Festival je i ove godine okupio reditelje, glumce i filmske radnike iz Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Velike Britanije.