Dva put san umra

Tonči Huljić obradio legendarni hit Olivera Dragojevića

  • 21.02.2019. 08:44

Pjesma Olivera Dragojevića "Dva put san umra" ugledala je svjetlost dana prvi put 1995. godine, a Tonči Huljić dao joj je novi sjaj obradom na kojoj je sarađivao sa brojnim velikim imenima.

Tekst za ovu pjesmu napisala je Vjekoslava Huljić, a muziku Tonči Huljić koji je odlučio ovu pjesmu obraditi na posve drugačiji način, uz Zagrebačku filharmoniju i Akademski zbor "Ivan Goran Kovačić", ali i prepoznatljivi zvuk Madre Badessa.

"Ovo je novo čitanje pjesme. Niko je više nikad neće otpjevati na način na koji ju je pjevao Oliver, ali kao autor odlučio sam pokazati publici kako ova pjesma može zvučati u instrumentalnoj verziji uz orkestar i zbor, objasnio je neumorni kompozitor", rekao je Tonči.

Ovom pjesmom za koju je orkestraciju napisala Hana Huljić, Tonči je najavio početak saradnje s orkestrom Zagrebačke filharmonije i Akademskim zborom "Ivan Goran Kovačić". Na koncertima s kojima će započeti već ovo proljeće izvest će pjesme koje je Tonči Huljić napisao za Maksima Mrvicu, grupu Bond, filmove i serije, a čak tri pjesme biće one koje je napisao za vokale.