Brčko

Svečanim koncertom horova ozvaničen početak "Fonfesta"

  • 08.11.2019. 21:48

U Brčkom je večeras svečanim koncertom počeo Prvi Međunarodni horski festival "Fonfest" na kojem će učestvovati 10 horova iz Republike Srpske i Srbije.

Organizatori su Mješoviti kamerni hor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" i Udruženje za umjetničko stvaralaštvo i kulturu "Fon" Brčko.

Festival će trajati dva dana, a za sutra je predviđen takmičarski dio.

Predsjednik "Fona" Miroslav Obradović rekao je novinarima da će se horovi takmičiti u četiri kategorije koje će ocjenjivati stručni žiri.

"Cilj festivala je da omasovi ovakva kulturna dešavanja u gradu", istakao je Obradović.

Član "Prosvjetinog" Mješovitog kamernog hora Jelena Lugonja rekla je da su koncertom ujedno obilježene dvije godine postojanja hora.

"Još na proslavi prvog rođendana najavili smo da ćemo organizovati ovaj festival. Godinu dana radili smo na tome. Nije bilo lako, ali smo uspjeli" istakla je Lugonja i podsjetila da je idejni tvorac festivala dirigent Mješovitog kamernog hora Branislava Popović.

Na večerašnjem koncertu, osim organizatora, nastupili su članovi Crkvenog hora "Sveti Stefan Dečanski", Pjevačke grupe "Vijenac" i Folklornog ansambla Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" iz Brčkog. 
 

Тагови:
  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок