Marin Cvijetić čuva od zaborava stara vremena

Sokolac: Izložba starih fotografija grada

  • 17.03.2019. 19:31

Sokoca koga više nema danas su se mnogi prisjetili na starim fotografijama koje su prezentovane u okviru izložbe koju je priredio autor, Marin Cvijetić. Predstavio je samo dio svoje bogate kolekcije.

"Na ovim fotografijama možete da vidite Sokolac, možete da vidite moje prijatelje, rodbinu prijatelja, školske drugove koji su živjeli u tom vremenu od 1972. do 1977. godine", 
istakao je Marin Cvijetić, autor izložbe. 

Fotografije su oduševile posjetioce. Mnogi su zaboravili, a neki i nisu znali, kako su varošica i njeni stanovnici nekada izgledala. 

"U to doba bilo je malo fotoaparata, ali mi smo zahvaljujići Marinu svaki skoro trenutak od bježanja sa časova do pošumljavanja bilježili na taj način skupljajući se oko Marina, a on je te naše poteze ovjekovječio". 

"Bogat je onaj čovjek koji je ima foto aparat i koji je svaki slobodan trenutak neznajući da nas slika i ovo sve što je sakupio ovo je jedno bogastvo ne samo za Sokolac nego i za širu zajednicu", istakli su posjetioci izložbe.

Autor izložbe kaže - ono što je na fotografijama ostaje da živi vječno.   
 

Тагови:
  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.