Političari se pobunili

Smeta im turneja po Rusiji: Ukrajinci diskvalifikovali svoju predstavnicu na Evrosongu

  • 26.02.2019. 12:28

Ana Korsun, poznatija pod umjetničkim imenom Maruv, diskvalifikovana je s Evrosonga samo nekoliko sati nakon što je odlučeno da će predstavljati Ukrajinu na takmičenju za najbolju pjesmu Evrope.

Pjesmom "Siren Song" Ana Korsun osvojila je publiku i pobijedila na Vidbiru, ukrajinskom izboru za pjesmu koja će ovu državu predstavljati na Evrosongu.

Ubrzo nakon toga nekoliko ukrajinskih političara usportivilo se njenom odlasku na Evrosong zbog njenih nastupa po Rusiji. Nacionalna televizija Ukrajine UA:PBC ponudila joj je novi ugovor prema kojem bi Maruv morala odgoditi turneju u Rusiji planiranu u martu i aprilu. No, pjevačica je to odbila.

"Danas smo imali sastanak s javnom televizijom i nismo uspjeli postići dogovor. Pobijedila sam s velikim ponosom i bila spremna predstavljati svoju domovinu, a zabrana koncerata u Rusiji nije opcija iz principijelnih razloga", napisala je Maruv na Fejsbuku objašnjavajući svoju odluku.

Dodala je kako ne želi da se njen nastup pretvori u promovisanje političara.

"Ja sam građanka Ukrajine, plaćam porez i iskreno volim svoju domovinu. Ne želim da se preko mene sakupljaju politički poeni. Ja sam muzičarka, a ne šišmiš u političkoj areni. Želim kreativnost bez cenzure", poručila je Maruv.

Svoj stav na Tviteru je podijelio i Vjačeslav Kirilenko, potpredsjednik Vlade Ukrajine.

"Predstavnica Ukrajine ne može biti umjetnica koja obilazi agresorsku državu, ima planove to raditi opet i pritom ne shvata da je to neprihvatljivo", napisao je.

Za sada nije poznato ko će umjesto Maruv predstavljati Ukrajinu na Evrosongu.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.