Počela Kustina zimska bajka 

Slavko Štimac otvorio 12. "Kustendorf" 

22:56, 11.01.2019.
Izvor: Sputnjik
Thumbnail
Dvanaesti Međunarodni filmski i muzički festival „Kustendorf“ svečano je večeras u Drvengradu otvorio glumac Slavko Štimac, kojem je Emir Kusturica uručio nagradu za buduće filmove.

U prisustvu velikog broja mladih i afirmisanih umjetnika, takmičara i gostiju, brojnih novinara, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i osnivač festivala reditelj Emir Kusturica najavili su još jednu umjetničku čaroliju na Mećavniku.

Poslije ceremonije uslijedila je projekcija Kusturičinog filma „Pepe, jedan uzvišeni život“, dokumentarac posvećen Hozeu Muhiki.

Mećavnik će i ovog januara ugostiti velika imena svjetske kinematografije kao što su Met Dilon, Serđi Lopez, Marčelo Fonte, Adrijano Tardiolo i Luka Čikovani, reditelji David Oelhofen, Adilhan Jeržanov, Damijano i Fabio Dinoćenco, kao i producent Andrea Gambeta.

Thumbnail

Narednih dana očekuje se veliki broj radionica na kojima će mladi umjetnici imati prilike da razgovaraju sa velikanima svjetskog filma, a u takmičarskom programu naći će se 21 ostvarenje koje će se nadmetati za nagrade Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje.

Takmičare će ocjenjivati međunarodni žiri u kojem su glumica Stana Katić, Slobodan Despot, izdavač i pisac srpskog porijekla koji piše na francuskom jeziku, i Tankred Ramon, francuski režiser dokumentarnih filmova i producent audiovizuelnih sadržaja.