Počela Kustina zimska bajka 

Slavko Štimac otvorio 12. "Kustendorf" 

  • 11.01.2019. 22:56

Dvanaesti Međunarodni filmski i muzički festival „Kustendorf“ svečano je večeras u Drvengradu otvorio glumac Slavko Štimac, kojem je Emir Kusturica uručio nagradu za buduće filmove.

U prisustvu velikog broja mladih i afirmisanih umjetnika, takmičara i gostiju, brojnih novinara, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i osnivač festivala reditelj Emir Kusturica najavili su još jednu umjetničku čaroliju na Mećavniku.

Poslije ceremonije uslijedila je projekcija Kusturičinog filma „Pepe, jedan uzvišeni život“, dokumentarac posvećen Hozeu Muhiki.

Mećavnik će i ovog januara ugostiti velika imena svjetske kinematografije kao što su Met Dilon, Serđi Lopez, Marčelo Fonte, Adrijano Tardiolo i Luka Čikovani, reditelji David Oelhofen, Adilhan Jeržanov, Damijano i Fabio Dinoćenco, kao i producent Andrea Gambeta.

Narednih dana očekuje se veliki broj radionica na kojima će mladi umjetnici imati prilike da razgovaraju sa velikanima svjetskog filma, a u takmičarskom programu naći će se 21 ostvarenje koje će se nadmetati za nagrade Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje.

Takmičare će ocjenjivati međunarodni žiri u kojem su glumica Stana Katić, Slobodan Despot, izdavač i pisac srpskog porijekla koji piše na francuskom jeziku, i Tankred Ramon, francuski režiser dokumentarnih filmova i producent audiovizuelnih sadržaja.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.