Od večeras na ATV-u

Serija Dr Martin: Obara rejtinge gledanosti u udarnim terminima

  • 20.09.2019. 10:20

Ukoliko ste umorni od pretjeranog nasilja u TV sadržajima, onda je ATV savršena adresa jer od večeras u 20:10 kreće emitovanje kultne britanske serije "Doktor Martin" koja obara rekorde gledanosti u udarnim terminima od 2004. godine, pa sve do danas.

Glavni lik u seriji, doktor Martin prekida blistavu karijeru vaskularnog hirurga u Londonu, seli u idilično primorsko selo u Kronvelu gdje je kao školarac dolazio kod tetke ljeti tokom raspusta i počinje da radi kao ljekar opšte prakse. Tokom devet sezona serije doktor Martin upoznaje plejadu novih likova koji mu polako mijenjaju život, ali i njega samog, a dešava mu se i ljubav.

Martin je izuzetno čudan, hladan i krut muškarac, nespretan je sa ljudima, direktan i pomalo mrzovoljan, a u fokusu serije je zapravo njegova komunikacija i odnos sa pacijentima i mještanima sela, ljudska priroda i sudbine. Ova britanska serija ne daje ništa novo, revolucionarno i spektakularno, ali gledalac bude vrlo brzo gotovo omađijan njenim šarmom, fenomenalno razrađenim likovima, britanskim humorom. Kritičari i gledaoci su se složili da je serija popul smirujuće terapije nakon napornog dana i odlično utočište ukoliko ne preferirate agresivne TV sadržaje. Jako šarmantno i smirujuće, zabavna, lijepa serija, nasuprot TV sadržajima koji su prepuni nasilja i krvi.

Rimejkovi ove serije koju potpisuje britanska ITV, emituju se na televizijama u Španiji, Njemačkoj, Češkoj, Rusiji, Holandiji, Americi, a nagradjena je the British Comedy Award za najblju britansku tv komediju.

Pred vama je lijepa TV avantura od devet sezona uz dobar kasting i solidnu britansku produkciju. Serija "Doktor Martin" prikazuje se na ATV-u umjesto "Budve" utorkom i petkom u 20:10 (odmah nakon igre na sreću "Loto"), te srijedom i četvrtkom u 20 časova.

Тагови: