Beograd

Sergej Krilov na Kolarcu

  • 14.04.2019. 11:33

Јedan od najvirtuoznijih i najpoznatijih muzičara današnjice, onaj koga je veliki Rostropovič isticao kao jednog od pet najboljih violinista svijeta - Sergej Krilov, večeras će se na Kolarcu (20 časova) ponovo susresti sa beogradskom publikom, na koncertu u organizaciji CEBEF.

Krilov će predvoditi eminentni ansambl iz Viljnusa, Litvanski kamerni orkestar čiji je umjetnički direktor od 2008. godine, i sa kojim će izvesti najljepše kompozicije Čajkovskog ("Serenada"), Sarasatea ("Andaluzijska romansa" i "Karmen fantazija") i Sen-Sansa ("Introdukcija" i "Rondo kapričozo")

Kao muzički direktor Litvanskog kamernog orkestra, Sergej Krilov rado preuzima dvostruku ulogu soliste i dirigenta u širokom repertoaru, od baroka do savremene muzike, kakav ovaj ansambl njeguje već šest decenija kroz nastupe na svim kontinentima i saradnju sa legendarnim umjetnicima.

Krilov posvećuje veliki svog vremena kamernoj muzici, svirajući s pijanistima Denisom Macujevim, Nikolajem Luganskim, Itamarom Golanom, Mihailom Lifitsom, Brunom Kaninom i Borisom Berezovskim, a u većim kamernim ansamblima s umetnicima kao što su Elena Baškirova, Јurij Bašmet, Maksim Risanov i Aleksandar Knjazev.