Odlazak Božidara Boleta Stošića

Seka Sablić nakon smrti kolege: On je bio dio mog života

  • 14.12.2018. 11:02

Proslavljena srpska glumica Jelisaveta Seka Sablić teško je podnijela odlazak glumaačke legende Božidara Boleta Stošića koji je preminuo nakon duge i teške bolesti. Na samom početku njene karijere, Jelisaveta i Stošić često su igrali u istim predstavama, a svojevremeno su bili u ljubavnoj vezi, nakon koje su i dalje ostali u jako dobrim odnosima.

"Mnogo mi je žao. On je bio kao glumac i čovjek jedno vrijeme veoma prisutan u mom životu. Igrali smo godinama zajedno Filumenu Marturano. Nisam znala da je bolestan", izjavila je slavna glumica.

Glumica je izjavila kako je Stošić bio jedan od omiljenih dječijih pozorišnih glumaca, koga su djeca naprosto obožavala.

"Bio je njihov heroj i istinska zvijezda. Danas je sve to nestalo. Nema više takvih glumaca za djecu. Cijelog života je bio posvećen glumi i svom poslu", izjavila je Sabljićeva.

Glumac Božidar Bole Stošić preminuo je juče u bolnici u Beogradu u 82. godini poslije duge i teške bolesti. Karijeru dugu više od pola vijeka počeo je kao Bole iz bureta u dječijoj emisiji “Hiljadu zašto”, a posljednji put na sceni je zaigrao u mjuziklu “Fantom iz opere” u Pozorištu na Terazijama. 

Ovog glumca ćemo pamtiti po legendarnim ulogama u serijama “Pozorište u kući”, “Vruć vetar”, “Kraj dinastije Obrenović”, “Srećni ljudi”, “Porodično blago”, Agencija za SiS”, “Ljubav, navika, panika”…