Kozara etno

Sanja Ilić i "Balkanika" na Kastelu

  • 03.07.2019. 16:02

Međunarodni festival tradicije i običaja „15. Kozara etno 2019“ biće odražan od 5. do 8. jula u Piskavici i na tvrđavi Kastel, saopšteno je iz Turističke organizacije grada.

Ovogodišnja tema manifestacije je „tradicionalna ishrana“ koja ima i svoj scenski prikaz ali i izložbu koja prikazuje stari običaj potkozarskog kraja. Veče je obogaćeno kulturno-umjetničkim programom.

Zvanično otvaranje festivala je predviđeno za petak, 5. jula u Donjoj Piskavici  u 20.30 časova.

Prvi festivalski dan u Piskavici obogaćen je izložbenom postavkom – etno tržnicom sa velikim brojem izlagača, s početkom u 18 časova, potom defile učesnika, dok je drugi dan festival  namijenjen za tradicionalna sportska dešavanja i etno radionicu.

U nedjelju 7.  jula u centru pažnje biće ljetna pozornica tvrđave Kastel, gdje će od 21 čas biti predstavljen muzički program „Etno fjužn“  u kojoj nastupaju vokalno-instrumentalni sastavi koji njeguje tradicionalnu muziku sa pečatom modernog i urbanog. Nastupaju: etno grupa Iva, Sanja Ilić i Balkanika  i Oliver S b2b  ELM.

Biće prikazana i modna revija kreatora Marka Fehera pod nazivom „Kozara etno fjužn“ obogaćena tradicionalnim motivima i ornamentima različitih regija utkanih na haljinama i tunikama modernog kroja. Na festivalu će nastupiti preko 400 učesnika iz osam zemalja.

Organizatori festivala su KUD Piskavica i Turistička organizacija grada.

Тагови:
  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.