Tijelo pjevača ispraćeno iz Splita

Sahrana Olivera Dragojevića u srijedu na Korčuli

  • 31.07.2018. 20:52

Desetine hiljada ljudi okupilo se na splitskoj Rivi da isprati pjevača Olivera Dragojevića put rodne Vele Luke, na ostrvu Korčuli, gdje će sutra biti sahranjen.

Kovčeg je prevezao katamaran.

U Staroj gradskoj vijećnici otvorena je knjiga žalosti. 

U Hrvatskoj je danas proglašen Dan nacionalnog saučešća povodom smrti Dragojevića, a, odlukom Vlade, širom zemlje državne zastave su spuštene na pola koplja. 

Na komemoraciji u Hrvatskom narodnom kazalištu skoro 10 minuta je trajao aplauz posvećen Oliveru Dragojeviću, nakon čega su okupljeni spontano počeli da pjevaju pesmu "Vjeruj u ljubav". 

Komemoraciji su prisustvovali predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, premijer Andrej Plenković, ministri i mnoge javne ličnosti. 

Oliver Dragojević, jedan od najpopularnijih pjevača u Hrvatskoj, ali i na području cijele bivše Jugoslavije, preminuo je u nedjelju, 29. jula u splitskoj bolnici u 71. godini, tačno godinu nakon što mu je dijagnostifikovan rak pluća. 

Iza njega su ostala 23 studijska albuma, brojne kompilacije, nagrade struke i publike, kao i brojni koncerti širom sveta, te hitovi: "Moj lipi anđele", "Vjeruj u ljubav", "Cesarica", "Nedostaješ mi ti", "Trag u beskraju", "Nadalina" i mnogi druge pjesme. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)