Tragedija u Njemačkoj

Šaban Šaulić nastradao u saobraćajnoj nesreći  

  • 17.02.2019. 19:20

Kralj narodne muzike", kako su ga mnogi zvali, Šaban Šaulić, poginuo je rano jutros u saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Bilefelda u Njemačkoj. Šeuzdesetsedmogodišnji pjevač bio je u automobilu sa vozačem i kumom. U njihovo auto zabio se drugi automobil, koji je vozio pijani 34-godišnjak bez vozačke dozvole. Udarac je bio u zadnji dio auta u kome je bio pjevač. Šaulić je, sa teškim povredama, prevezen u bolnicu u Bilefeldu gdje je ubrzo preminuo. Njegova porodica tragičnu vijest potvrdila je na društvenim mrežama.

"Ljubav kojom je nesebično darivao sve oko sebe utkao je i u svoje pjesme i naša želja je da tako ostane i upamćen, kao veliki umjetnik, neponovljivi pjevač, ali prije svega divan čovjek," navedeno je u saopštenju porodice.

Iza Šaulića su ostali supruga i četvoro djece. Od velikana folk muzike na društvenim mrežama su se oprostile brojne kolege muzičari, između ostalih, Ceca Ražnatović, Željko Joksimović, Halid Bešlić, Saša Matić. Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, na Tviteru je izjavio "saučešće porodici iskrenog prijatelja i kralja srpske muzike, Šabana Šaulića."

Šaban Šaulić je rođen u Šapcu 1951. godine, a u Beograd je došao čim je postao punoljetan. Tada je i počela njegova pet decenija duga karijera. Već prvom pjesmom, "Dajte mi utjehu," postiže veliku popularnost. Brojni njegovi hitovi su postali bezvremenski - "Dva galeba bela", "Dođi da ostarimo zajedno", "Snežana", "S namerom dođoh u veliki grad", "Uvenuće narcis beli", "Odlaziš, odlaziš", "Žal", i mnoge druge su među pjesmama koje važe za neke od najbolje otpjevanih narodnih pjesama, zbog kojih je Šaulić i dobio titulu "kralja narodne muzike".
 
Autentičnim glasom obilježio je istoriju muzike na ovim prostorima, održao hiljade koncerata širom regiona, a 50 godina na sceni je proslavio koncertom u beogradskoj Areni, 6. oktobra prošle godine. Osim pjevanja Šaulić se bavio pisanjem pjesama i produkcijom, a zabilježio je i rolu u filmu "Sok od šljiva" iz 1981. godine.
 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.