"Festival pobjede"

Ruski ansambl oduševio publiku u Bratuncu

  • 14.08.2018. 13:41

Ruski ansambl "Perezvon" iz Rošalja u Podmoskovlju oduševio je publiku nastupom u Bratuncu izvodeći naizmjenično srpske i ruske duhovne, narodne, patriotske i kozačke pjesme.

Sinoćnji program u prepunoj bioskopskoj sali Doma kulture trajao je više od dva časa, a publika je na nogama i burnim aplauzom ispratila članove ovog ansambla.

"Članovi ove grupe su ambasadori srpske kulture u Rusiji", rekla je član Saveza pisaca Rusije i član Udruženja književnika Srbije Radmila Vojnović, koja prati "Perezvon" na gostovanjima u gradovima Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Ovaj ansambl je nastupom u Banjaluci početkom avgusta započeo "Festival pobjede" u čast stotinu godina od pobjede Kraljevine Srbije u Prvom svjetskom ratu i u spomen na neraskidivo bratstvo i savezništvo ruskog i srpskog naroda.

Vojnovićeva je prenijela direktoru Doma kulture Radovanu Petkoviću zainteresovanost gradonačelnika Rošalja za bratimljenje tog ruskog grada sa opštinom Bratunac.

"Postoje realni izgledi da će doći do bratimljenja i povezivanja Bratunca i Rošalja", kaže Petković, ističući da bi bratimljenjem došlo do uspostavljanja šire saradnje s Rusima u oblasti kulture, ekonomije, sporta.

 

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.