Promijenjen i završni naslov

Rusi protiv gej propagande: U filmu o Elton Džonu izrezane eksplicitne scene

03:04, 03.06.2019.
Izvor: 24sata
Thumbnail
Filsmki kritičar Anton Dolin objašnjava kako su ključni dijelovi filma bili cenzurisani, a čak je i završni naslov promijenjen kako bi udovoljio strogim pravilima Rusije 

Svako prikazivanje muškaraca koji se ljube ili izvode seksualne scene u ruskoj verziji biografskog filma Elton John 'Rocketman' navodno je izrezano, tvrdi jedan ruski novinar koji je gledao film.

Iz filma je maknuto pet minuta izvođenja iz izvorne verzije, rekao je filmski kritičar Anton Dolin.

Rusija ima zakone anti-gay propagande kojima zabranjuju seks scene muškaraca u 'akciji' u kinematografiji od 2013. godine. Neki od filmova koji se odnose na uzimanje droge također su uklonjeni, prenosi Daily Mail.

Dolin je kazao kako su ključni dijelovi filma bili cenzurisani, a čak je i završni naslov promijenjen kako bi udovoljio strogim pravilima zemlje.

U ruskoj verziji tekst i fotografija na kraju, koji se odnose na Eltona koji živi sa svojim suprugom Davidom Furnishom i odgajaju njihova dva sina, Zacharyja i Elijaha, su također izrezani.

Umjesto toga, montirani film kaže da je osnovao zakladu za AIDS i nastavlja raditi sa svojim glazbenim partnerom Berniejem Taupinom.

WSve scene s ljubljenjem, seksom i oralnim seksom između muškaraca su izrezane. Najgora stvar je što je konačni tekst uklonjen iz filma", napisao je Dolin na Facebooku.

"Film je trajao samo pet minuta manje, ali je vrlo primjetno. Radi se o principijelnih pet minuta, vrlo važnih za umjetničke svrhe", dodao je.