Odgođena premijera

Ristovski: Nemam novca da završim svoj posljednji film

  • 12.09.2018. 21:31

Premijera filma "Kralj Petar Prvi" reditelja Petra Ristovskog i producenta i glavnog glumca Lazara Ristovskog neće biti održana kao što je planirano 11. novembra, na Dan pobjede.

Ristovski je zbog nedostatka novca pomjerio datum prvog prikazivanja za 5. decembra, kad se nada da će uspeti da pronađe neophodna sredstava i završi nekoliko ključnih scena i u Grčkoj.

"Snimanje na Krfu, gdje je Srbija umrla i gdje se ponovo rodila kao država, najvažniji je dio priče. To je ujedno i najskuplji dio filma. Za taj dio nam nedostaju sredstva i sada moramo da odložimo snimanje, a samim tim i premijeru filma za mjesec dana," rekao je Ristovski.

Film "Kralj Petar Prvi", koji je rađen prema motivima romana "Čarape kralja Petra" Milovana Vitezovića, sniman je ukupno 110 dana, od 17. marta, na mnogim autentičnim lokacijama po čitavoj Srbiji, a kako je najavio i producent, po kvalitetu ne zaostaje za ratnim i istorijskim spektaklima kanala HBO.

"Žao mi je što odlažem premijeru, ali i pored sve pomoći države, ipak mi nedostaju sredstva da zadržimo nivo i kvalitet onoga što smo već snimili. Petar Ristovski, reditelj, zahtjeva da se sve što se snima na Krfu bude i tretira kao najvažniji dieo filma, a i ja kao producent moram da odgovorim njegovim zahtievima. Novac koji nedostaje očekujem od sponzora i moram da uložim posliednje lične pare od filma," poručuje Lazar Ristovski, kome će ovo kao glumcu biti poslednja uloga u karijeri.

Budžet filma "Kralj Petar", kao što je ranije najavljeno, čak je 2,4 miliona evra.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина