Festival u Marakešu

Režiser Ognjen Glavonić nagrađen u Maroku

  • 13.12.2018. 10:11

Ognjen Glavonić proglašen je najboljim rediteljem prestižnog festivala u Marakešu, gdje mu je za režiju filma "Teret" dodijeljena nagrada "Zlatna zvijezda".

Ovu odluku donio je žiri u kojem su bili najeminentniji stvaraoci svjetskog filma: Džejms Grej, Loren Kante, Mišel Franko, Dakota Džonson, Lin Remzi, Danijel Brul, Žoana Hadžitomas, Ileana D"Kruz i Tala Hadid.

Učesnici gala ceremonije na kojoj su dodijeljene nagrade bili su kultni reditelj Martin Skorseze, koji je legendarnom glumcu, svom dugogodišnjem saradniku i prijatelju Robertu de Niru uručio "Zlatnu zvijezdu" za životno djelo, glumica Monika Beluči (uručila je nagradu rediteljki Sudabeh Mortezai za najbolji film Joy), kao i zvijezde poput Anjes Varde, Giljerma del Tora, Viga Mortensena, Gaela Garsije Bernala, Kristijana Munđija, Lorensa Fišburna, Kjare Mastrojani...

Nagrada u Marakešu je deseto priznanje u svijetu Ognjenu Glavoniću za film "Teret", na nedavno završenom Festivalu autorskog filma dobio je i Gran-pri "Aleksandar Saša Petrović" za najbolju režiju.