Promocija knjige Milana Ljepojević

Referendumom odbranjen rođendan Srpske

  • 15.08.2018. 20:26

Građani Republike Srpske su na referendumu odbranili rođendan Republike Srpske, a u oktobru će odrediti njen dalji pravac, rekao je večeras Milan Ljepojević, autor knjige "Referendum, odbrana Srpske".

"Građani Republike Srpske u oktobru će odrediti dalji pravac Srpske, odnosno BiH - da li će to biti unitarna BiH ili će to biti dejtonska Republika Srpska", istakao je LJepojević uoči promocije knjige u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

On je rekao da knjiga "Referendum, odbrana Srpske" ne predstavlja napad na BiH, već vid odbrane dejtonske Republike Srpske i Dejtonskog mirovnog sporazuma.

LJepojević je naveo da knjiga govori o referendumima u regionu i referendumu 25. septembra 2016. godine u Srpskoj, a analizira i širi kontekst društveno-istorijskih odnosa u vezi sa srpskim narodom u 20. vijeku.

Jedan od recenzenata knjige Predrag Damjanović naglasio je da ova knjiga govori o referendumu kao najdemokratskijem činu i volji naroda da izrazi stav.

"Ovo što smo stekli trebamo sačuvati onako kako to demokratski svijet kaže -referendumom. Siguran sam da će ova knjiga mnogima dati do znanja kako", smatra Damjanović.

Knjigu "Referendum, odbrana Srpske" objavile su "Nezavisne novine".

 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.