Aerodrom Banjaluka

Radovi iz oblasti grafičkog dizajna oplemenili aerodromski prostor FOTO

  • 16.12.2018. 11:56

U skladu sa idejom da Aerodrom Banjaluka njeguje umjetnost kao poseban vid dobrodošlice putnicima i turistima, danas je u pristanišnoj zgradi otvorena izložba studentskih radova Fakulteta za informacione tehologije i dizajn Univerziteta za poslovne studije Banjaluka, pod vođstvom profesora Miodraga Manojlovića.

Izloženi radovi su studentske vježbe iz oblasti grafičkog dizajna, a u pitanju je široka lepeza vježbi iz predmeta sa svih godina studija, saopšteno je iz Međunarodnog aerodroma Banjaluka. 

Vršilac dužnosti generalnog direktora Aerodroma Banjaluka Duško Kovačević rekao je da je umjetnost neizostavan dio života koji uljepšava svakodnevnicu, ističući da je presrećan što je ovim divnim radovima oplemenjen prostor Aerodroma. 

"Naši putnici sprovode vrijeme u prostorijama Aerodroma kada dolaze, odlaze ili čekaju nekoga i nadamo se da ćemo im uljepšati boravak kreativnim radovima talentovanih mladih ljudi", rekao je Kovačević. 

Kako se navodi u saopštenju, kroz vježbe koje se mogu vidjeti na izložbi studenti uče da oblikuju tekst i sliku, kao osnovne elemente izražavanja u grafičkom dizajnu, vodeći računa o kontrastu, ritmu, proporciji, harmoniji i ravnoteži. 

U svom istraživanju studenti prolaze kroz različite oblike analognih i digitalnih vježbi, od crtanja i slikanja rukom, preko savladavanja različitih softvera za dvodimenzionalnu i trodimenzionalnu grafiku, pokretnu grafiku, interaktivne medije i štampu. 

Paralelno sa vježbama, studenti izučavaju teoretske aspekte umjetnosti i dizajna. 

Studijski program Grafički dizajn je osmišljen da, pored zadatih praktičnih i teoretskih vježbi, omogućava studentima razvijanje individualnih sposobnosti i afiniteta. 

Kako se navodi u saopštenju Aerodroma Banjaluka, Fakultet za informacione tehnologije i dizajn ima ideju da obrazuje studente da postanu svjesni dizajneri, sa istaraživačkim sposobnostima, da promišljaju i da stvaraju autentične radove, koji bi imali značajnu ulogu u kreiranju boljeg društva u cjelini. 

U okviru Fakulteta za informacione tehologije i dizajn djeluje OOPSLab. To je studio ili kreativna radionica opremljena literaturom, analognim i digitalnim alatima i otvorena je za mislioce i stvaraoce koji promišljaju o alternativnim načinima istraživanja. 

Na danas otvorenoj izložbi u pristanišnoj zgradi Aerodroma Banjaluka putnici i turisti mogu pogledati radove 17 studenata Fakulteta za informacione tehologije i dizajn. 
 

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина