Filmski profesionalci u Banjaluci

Prvi “Film Forum Banja Luka” 29. i 30 novembra u Kamenoj kući

  • 22.11.2018. 18:29

Dvodnevna konferencija “Film Forum Banja Luka” posvećena razvoju filmske industrije u Bosni i Hercegovini, kao i njenih ekonomskih i turističkih potencijala, biće održan 29. i 30. novembra, u Kamenoj kući tvrđave Kastel u Banjaluci. Ovaj jedinstven događaj će ugostiti afimirnisane filmske profesionalce iz regiona, koji su ostvarili međunarodne karijere, a sastojaće se od pet panela i tri radionice sa studentima. 

Konferencija će pored stručnjaka iz oblasti filma okupiti i mnogobrojne predstavnike vlasti, javnih institucija i civilnog sektora, kao i studente, ali i ljubitelje sedme umjetnosti. Producent u Vizart Filmu Zoran Galić istakao je da je “Film Forum Banja Luka” pokrenut u cilju sticanja novih iskustava i poboljšanju uslova za filmske radnike i filmsku produkciju kod nas. 

“Poslednjih dvadeset godina smo svjedoci velikih promjena u načinu finansiranja, proizvodnje i distribucije filmova u Evropi i ovom konferencijom želim da to iskustvo novog pristupa predstavimo filmskim autorima i producentima iz Banja Luke i BiH. Vjerujem da će nova poznastva proizvesti nove koprodukcije i da ćemo kroz “Film Forum Banjaluka” pokrenuti ovu važnu granu kreativne industrije", istakao je Galić.

Program “Film Forum Banja Luka” će predstaviti četiri panela, koja će obuhvatiti teme: filmski fondovi, dokumentarni film, prvi film i alternativna distribucija. Tokom dva dana Foruma, paralelno sa panelima, održavaće se i radionice sa mladim filmskim autorima, glumcima i producentima na teme izazova i mogućnosti prilikom produkcije dokumentarnih filmova, i kastinga. 

Ovaj segment programa će činiti: Timka Grin - “Teoretski i praktično do uspješne audicije”, Boris Mitić – “Kako snimiti Ništa?”, Amra Bakšić Čamo – “Krv i znoj produkcije niskobudžetnog filma”. Konferenciju “Film Forum Banja Luka” organizuje produkcijska kuća Vizart Film i Desk Kreativna Evropa BiH. Već sada vlada veliko interesovanje učesnika za ovaj događaj.

Svi zainteresovani učesnici se mogu prijaviti putem sajta www.filmforum.ba, gdje mogu pronaći više informacija o programu događaja, temama, predavačima i panelistima. Prijave su besplatne, a broj mjesta je ograničen. Vidimo se 29. i 30. novembra na konferenciji “Film Forum Banja Luka”! 

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.