Zvornik

Promovisane knjige "U njedrima zavičaj" i "Dva oka duše"

  • 16.02.2019. 08:05

U zvorničkom Domu omladine promovisane su dvije zbirke pjesama - "U njedrima zavičaj" i "Dva oka duše", autora Nedeljke Borojević koja živi i radi u Njemačkoj.

Borojevićeva je rekla da je zbirka "U njedrima zavičaja" inspirisana mještanima Velike Sočanice kod Dervente gdje je rođena. 

Navodeći da joj život u tuđini nije bio lak, Borojevićeva je rekla da je Sočanica, koju nosi u srcu, ostala izvor njene snage, bez obzira na to što je sazrijevala, širila vidike i mijenjala lokacije zapadnih civilizacija, koje su joj bile jednako strane. 

Borojevićeva je istakla da je Sočaničane utkala u pjesme, koje im istinski pripadaju. 

Ona je naglasila da je opjevala i Crkvu Vaznesenja Gospodnjeg, slave, običaje, čobanice i sve majke sa njihovim radostima i tugama. 

"Sočaničani su moja inspiracija, onakvi kakvi jesu, i nijednog u opisima nisam pokušala izmijeniti, niti predstaviti u drugačijem svjetlu, jer su moji i drugih u sjećanju nemam", rekla je Borojevićeva. 

Recenzent knjige "Dva oka duše" Željko Đukić napisao je da autorka savršeno vlada percepcijom, a po formi i suštini nameću se pjesme koje kreira kao kratke priče u slobodnom stilu. 

Đukić je naveo da je cijela zbirka prožeta jedinstvenom niti, koja je čini poetskom logičkom cjelinom. 

Knjige su izašle u izdanju Izdavačke kuće "GrafoMark" iz Laktaša. 

Borojevićeva je objavila i proznu trilogiju "Rotkva sa šećerom", "Vrijeme ljubavi" i "Medonosna polja".

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.