Doboj

Promovisana knjiga "Heroji pod šiframa"

  • 06.06.2019. 08:38

Knjiga "Heroji po šiframa" u kojoj autor Dajana Tadić iz Banjaluke opisuje svoja i iskustva drugih u borbi protiv malignih i drugih teških bolesti promovisana je u Narodnoj biblioteci u Doboju.

Tadićeva je novinarima nakon sinoćne promocije rekla da je pisanju knjige prethodio istoimeni blog na kojem i danas objavljuje priče o ljudima koji su kao i ona prošli borbu sa malignim bolestima, invaliditetom, određenim urođenim manama, kao i o ljudima koji je inspirišu svojim teškim iskustvima i načinom života. 

Ona je istakla da bi priče trebalo da razbiju stereotipe i predrasude koje se odnose na oboljele od malignih bolesti i njihovog života tokom i poslije liječenja. 

"Najčešće se ćuti o unutrašnjim aspektima bolesti. Samoj bolesti, liječenju i životu poslije. Da li zbog straha da neće biti shvaćeni, nedostatka volje ili snage da to iznesu iz sebe", rekla je Tadićeva. 

Ona je istakla da ljudi različito prihvataju knjigu, ali da uvijek izaziva emocije. 

Dajana Tadić rođena je 18. jula 1986. godine u Banjaluci. 

Godine 2011. oboljela je od Non-Hočkin limfoma, vrste malignog tumora limfnog sistema. 

Liječenje je počela u Banjaluci, a nastavila u Beogradu na Vojnomedicinskoj akademiji, sve do jula 2012. godine kada se vratila kući u normalne tokove života, uprkos lošim prognozama. 

Nakon oporavka započela je pisanje bloga "Heroji po šiframa". 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.