Prijedor

Promocija stvaralaštva Brankice Damjanović

  • 01.02.2019. 22:37

U prijedorskom pozorištu večeras je održano književno veče sa Brankicom Damjanović, književnicom iz Beograda, u čijim tekstovima se najviše pronalaze žene.

Damjanovićeva je istakla da su teme o kojima piše, među kojima je i ljubav, realne i da je sve što je napisano duboko proživljeno. 

"Najčešći komentari su da često pišem ono što ljudi osjećaju, a nemaju priliku da zapišu i da na taj način iskažu. To znači da se prepoznajemo i da imamo iste potrebe - da volimo i da budemo voljeni", istakla je Damjanovićeva. 

Ona je navela da su društvene mreže tekovine novog doba, koje se mogu iskoristi na pravi način, odnosno da svako može dobro da plasira ono što želi. 

"U početku sam imala otpor, ali ispostavilo se da je to dobro za mene", objašnjava Damjanovićeva svoju veliku popularnost na društvenim mrežama. 

Ona je za jesen najavila novi roman, ističući da će to biti njen konačan obračun sa traumama iz prošlosti. 

Damjanovićeva je do sada objavila sedam knjiga, a posljednja je "Rekla mi je volim te". Ona je autor i popularnih naslova "Dobro je..." i "Rukopis moga brata". 

Knjiga Brankice Damjanović "Ne bih ovo mogla bez tebe" nagrađena je priznanjem Novosadskog književnog kluba za najbolje prozno ostvarenje u 2015. godini. 

Damjanovićeva je 20 godina radila kao novinar.