Nesreća estradnih umjetnika

Prokletstvo na točkovima: Šaban, Toše, Luis i mnogi drugi

  • 19.02.2019. 09:57

Region i dalje bruji o tragičnoj smrti kralja narodne muzike Šabana Šaulića koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj. Tragična sudbina Šaulića povezana je sa prokletstvom muzičara koji pored bine i mikrofona provedu sate i sate na putu.

Iako većina njih dobro živi i uživa u luksuzu, često put slave graniči sa putem smrti. Alkohol i umor često kumuju  tragičnim završetkom velikih karijera. Većina njih nastradala je u ranim jutarnjim časovima vraćajući se sa koncerata.

Prije nekoliko mjeseci smrt je pukom srećom izbjegao pjevač narodne muzike Darko Lazić. U alkoholisanom stanju Lazić je doživio saobraćajnu nesreću i od loših prognoza ipak uspio da se oporavi.

Sredinom 2011. godine, estradnu scenu je napustio jedan od najkarakterističnijih glasova narodne muzike, Ljubiša Stojanović Luis. Pjevač je stradao u ranim jutarnjim časovima kada je iz i dalje neutvrđenih razloga prešao na drugu stranu puta i izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo i državljanin Mađarske. Sve se to desilo u povratku sa nastupa.

Najljepši glas Makedonije, a i regiona, Toše Proeski 2007. godine mnoge je ostavio u suzama kada je poginuo u saobraćajnoj nesreći na putu za Zagreb. Javnost je bila šokirana pogibijom mladog pjevača, a koliko je bio veliki govori i činjenica da je zbog njegove smrti u Makedoniji proglašen dan žalosti.

Tvorac legendarnog hita "Pijem da je zaboravim", Hašim Kučuk Hoki u smrt je otišao 2002. godine u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu Beograd - Subotica.

Ipče Ahmedovski, brat Jašara Ahmedovskog, takođe je nastradao u saobraćajnoj nesreći 1994. godine.

Čitava Jugoslavija je brujala o smrti članova grupe Crvena jabuka koji su poginuli na putu do Mostara gdje su išli na zakazan koncert. Dok je poblika sa nestrpljenjem očekivala da čuje glasno Dražela Ričla, začuo se plač i jauk. Aktuelni pjevač Crvene jabuke Žera išao je vozilom ispred Ričla i nije ni znao šta se dogodilo.

Jedna od najljepših pjevačica narodne muzike Silvana Armenulić stradala je davne 1976. godine u svojoj 37. godini vraćajući se sa koncerta. Pjevačica porijeklom iz Doboja sudarila se sa kamionom i ostala na mjestu mrtva.

Iako nisu uspjeli da izbjegnu prokletstvo na točkovima, ostali su vječno upamćeni po svojim pjesmama i pokazali da ih ni smrt ne može omesti da vječno žive.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.