Poznati producent

Preminuo Milan Ćirić

  • Извор: Агенције
  • 03.12.2021. 11:40

Poznati producent Milan Ćirić, koji je godinama živio i radio u Holandiji, preminuo je u 70. godini, u ponedjeljak, 29. novembra, piše "021.rs"

Karijeru je počeo u Novom Sadu, da bi posle živio u Metslaviru, gdje je e sarađivao sa evropskim, ali i bendovima iz Srbije. Bio je osnivač Sing sing studija.

Svojevremeno je bio i član benda Čista proza.

"Živio je ispunjen život inspirišući bezbroj ljudi svojim nevjerovatnim muzičkim talentom. Milan je volio da živi i umio je da kaže da želi da živi zauvijek, ali je na kraju bio u redu sa tim da napusti ovo mjesto. Imao je zdravstvene probleme dugo vremena i u posljednjih pet nedjelja se teško razbolio. Preminuo je okružen svojom voljenom suprugom i djecom u 70. godini. Nedostajaće nam mnogo", saopštila je porodica na društvenim mrežama.

Sarađivao je grupama kao što su i Obojeni program, Boye, Disciplina Kitchme, Partibrejkerski, KUD Idijoti, Balkan, Vojvođanski bluz bend, Love Hunters, Instant karma, Letu štuke...

Grupa Obojeni program se od Ćirića na društvenim mrežama oprostila kroz nekoliko objava.

"Posljednji pozdrav Miletu. Zauvijek najboljem snimatelju, prijatelju. Njegovo nasmijano lice, šarm, duhovitost, razumijevanje muzike i muzičara, ostaje u muzici naših bendova i u srcima svakog od nas", navodi se u objavi koju potpisuju Boye, Disciplina Kitchme i Obojeni program.

Godine 2005. godine objavljen je film "Da li je to čovek ili je mašina" Brankice Drašković, nazvan po albumu Obojenog programa. Film prati bend tokom snimanja pjesama u Sing Sing studiju kod Milana Ćirića.

Ćirić je tom prilikom ispričao da je napravio studio u kojem je prostor jako bitan, u koji "bendovi mogu da dođu, da borave, da se osjećaju komotno, da se stvori taj naboj i atmosfera, što se na kraju uvijek čuje".

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)