Preminuo legendarni glumac Kirk Daglas

  • 06.02.2020. 00:58

Legendarni glumac Kirk Daglas (Douglas) preminuo je u 104. godini života.

"Moja braća i ja s tugom objavljujemo da nas je Kirk Douglas napustio danas. Za svijet je on bio legenda, glumac iz zlatnog doba filmova koji je doživio zlatne godine, humanitarac čija je predanost pravdi i ciljevima u koje je vjerovao bio standard kojemu svi težimo. Ali, meni i mojoj braći on je bio samo tata, Catherine je bio predivan svekar, unucima i praunucima voljeni djed, a njegovoj supruzi Anne predivan suprug", prenio je magazin People poruku njegovog sina Michaela, takođe poznatog glumca.

"Kirk je živio lijep život, svijetu ostavlja filmsku ostavštinu koja će biti tu za generacije koji dolaze. Bio je ugledni filantrop koji je radio na pomaganju javnosti i donošenju mira planeti", dodao je Michael Douglas.

Kirk Douglas je rođen 9. decembra 1916. godine. Glumio je u čak 75 filmova i bio je "superstar" čak i prije nego je taj izraz skovan.

Prvu nominaciju za Oskara dobio je 1950. za ulogu u filmu Šampion, a zatim je nominovan 1953. za Loše i lijepe te ponovno 1957. za ulogu Vincenta Van Gogha u filmu Strast za životom.

1996. godine dobio je počasnog Oskara za 50 godina dugu karijeru.

Jedna od najpoznatijih uloga koje je odigrao ona je Spartaka u istoimenom filmu. U čak sedam filmova partner mu je bio Burt Lancaster.

Iza sebe je ostavio suprugu Anne s kojom je u braku bio 65 godina te sinove Michaela, Joela i Petera.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.