Legendarni banjalučki glumac

Preminuo glumac Danilo Deni Popržen

  • 21.06.2019. 12:00

Legendarni banjalučki glumac Danilo Deni Popržen preminuo je danas u 85. godini. Bio je prepoznatljivo lice Narodnog pozorišta Republike Srpske, ali i Banjaluke.

Rođen je 1937. godine u Bravnicama kod Jajca. Osnovnu školu je pohađao u četiri grada: počeo u Jajcu, a poslije Požege i Bjelovara, završio u Banjaluci.

Poslije srednje škole zaposlio se, kao precizni mehaničar u tadašnjem "Čajavecu", a nakon obuke u zemunskom "Teleoptiku" umjesto za posao odlučuje se za avanturu.

Otišao je u Zagreb, te iako je zakasnio sa upisom na filmsku akademiju, to ga nije obeshrabrilo da se prijavi na kasting za film o Penelopi sa Irenom Papas u glavnoj ulozi i istu dobije.

U Zagrebu je proveo bar polovinu svog umjetničkog i glumačkog stvaralaštva, ali i u Banjaluci, gdje je najviše igrao u pozorištu. Isticao je da se u gradu na Vrbasu ne osjeća kao izbjeglica, jer je to grad u kojem je imao mnogo prijatelja.

Vrijeme i datum sahrane biće naknadno saopšteni.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.