Predstava "Guliver" otvorila Međunarodni festival pozorišta u Banjaluci

  • 06.10.2020. 22:44

Lutkarska predstava "Guliver" koju su izveli glumci Malog pozorišta "Duško Radović" iz Beograda otvorila je večeras 19. Međunarodni festival pozorišta za djecu u Banjaluci.

Najmlađi ljubitelji teatra uživali su u avanturama lutajućeg moreplovca Gulivera. Predstava, koju je režirala Isidora Goncić, zasnovana je na epizodama iz čuvenog romana Džonatana Svifta. Pričom o Guliveru zapravo se skreće pažnja na probleme vršnjačkog nasilja, razumijevanja i poštovanja međusobnih razlika.

Direktorica Dječijeg pozorišta Republike Srpske Ljiljana Labović Marinković istakla je da je zahvalna kompaniji "Prointer" i festivalu "Prokids" koji je počeo večeras na platou ispred Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

"Dva festivala mogu zajedno mnogo da učine za svoju djecu. Kroz ovu manifestaciju želimo da jedni drugima kažemo koliko smo vrijedni, koliko se poštujemo i koliko želimo da učinimo za naše mališane. Hvala kolegama koji su došli iz Beograda i Novog Sada i njihovim upravnicima koji su odobrili njihov dolazak i vjerovali da svi znamo šta nam je činiti i kako se braniti od virusa korona i time odbraniti umjetnost", kazala je Labović Marinković.

Festival je otvorila ministar prosvjete i kulture RS Natalija Trivić.

Na manifestaciji koja će trajati do 12. oktobra takmičiće se 12 predstava iz osam država.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.