„Proljeće u Banjaluci”

Pozorište iz Ljubljane poklanja mališanima dvije predstave

  • 08.05.2019. 10:49

U okviru manifestacije „Proljeće u Banjaluci”, Grad Banja Luka u saradnji sa Dječijim pozorištem Republike Srpske poklanja najmlađima dva izvođenja predstave „ŠKRT ŠKRT KRA ČOF!” (Greb, greb, huuu, buć“) Lutkarskog pozorišta iz Ljubljane.

Predstava će igrati u nedjelju, 12. maja u 11.00 i u 13.00 časova na velikoj sceni Dječijeg pozorišta Republike Srpske. Predstava traje 40 minuta i namijenjena je djeci uzrasta od tri i više godina. Ulaz za sve posjetioce je besplatan.

O predstavi

„ŠKRT ŠKRT KRA ČOF!” je topla bajka za najmlađe u kojoj se prepliću jaka osjećanja i bogata mašta. Glavni junak ove priče je žabac Džeremi koji ima jedan problem – ne smije da spava. Muči ga misao šta je taj zvuk – greb, greb, huuu, buć! – koji čuje ispod kreveta. Njegov otac pokušava da ga ubijedi da nema čega da se plaši sve dok on sam ne legne na krevet i čuje „greb, greb, huuu, buć!”.

Međutim, kada zajedno izađu iz kuće otkriće da zvuk „greb, greb” dolazi od krtice koja kopa rupu, da se „buć“ čuje kada riba iskače i vraća se u vodu, a da se sa „huuu“ oglašavaju noćne ptice.

Ovu lutkarsku bajku režirala je Ivana Đilas, vizuelni dizajn, kostime i scenografiju potpisuje Barbara Stupica, a u predstavi igraju Brane Vižintin, Aja Kobe, Kaja Kastelac i Blaž Celarec koji je autor i muzike.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.