Počinje Egzit

Posjetioci iz cijelog svijeta, svjetske zvijezde na 40 bina i zona

  • 12.07.2018. 07:45

Na Petrovaradinskoj tvrđavi u četvrtak veče počinje festival "Egzit 2018", sa epitetom najboljeg u Evropi, na kojem će do nedelje 15. jula, na više od 40 bina i zona, nastupiti svjetske zvijezde kao što su Grejs Džons, "Migosi", Solomun, Amelija Lens, Zigi Marli, Karl Kreg, Dejvid Geta, Martin Gariks i mnogi drugi.

Organizatori najavljuju spektakularno otvaranje na glavnoj festivalskoj bini u 22.45, na kojoj će prvi put u istoriji "Egzita" nastupiti Sergej Polunjin, jedna od najvećih baletskih zvijezda našeg doba, uz "Almazijan simfoniju", gudački orkestar predvođen jermenskim virtuozom na violini, koji izvodi klasičnu muziku u "krosover" stilu.

Slijedi, po tradiciji, veličanstveni vatromet poslije kojeg na scenu izlazi art-pop bend "Fiver rej", a zatim i trenutno najpopularnije hip-hop zvijezde iz SAD, "Migosi".

U "Egzit" kamp, smješten na kupalištu "Štrand", koji prima 4.000 kampera, juče su pristigli prvi posjetioci festivala, njih više od 500 i to iz svih krajeva Srbije, Francuske, Holandije, Turske, Mađarske, Grčke, Švajcarske, Islanda, pa čak i iz SAD, Bahreina i Irana. 

Sedmodnevni smještaj u kampu sa svim sadržajima, od "lokera", tuševa, toaleta i restorana u kojima su cijene uobičajene, košta 4.500 dinara, a glavni "udar" gostiju očekuje se danas. Organizatori kampa nadaju se da će kapacitet biti popunjen, s obzirom na to da je unaprijed rezervisano oko 80 odsto smještaja.

"Prvi put sam došao u Srbiju i oduševljen sam", kaže Roman Kombije (20), koji je doputovao vozom sa drugarom Gvenenom Maršavidom iz Bretanje. 


"Prvi utisci su predivni, vrijeme je lijepo, a Novi Sad, na prvi pogled prelijep. Postavili smo šator, idemo na ručak, pa u obilazak grada. Uživaćemo, sigurno, jer više naših favorita nastupa na "Egzitu". U nedelju ćemo navijati za Francusku u finalu Svjetskog prvenstva u fudbalu. Naravno, ponijeli smo zastavu naše zemlje", ispričali su Francuzi.

Takođe iz Francuske, iz Pariza, doputovala je i Lora Lubestar (18), koja je prvi put u Srbiji.

"Hrana je odlična, to mi je najvažnije, a očekujem predivnu zabavu. Moj favorit je Dejvid Geta",kaže Lora.

U kampu je obezbijeđen i smještaj za volontere, koji ove godine dolaze i iz drugih zemalja. Samo iz Grčke juče je došlo 60 mladića i djevojaka, koji će imati obaveze po šest časova dnevno.

Za bezbijedan dolazak na Petrovaradinsku tvrđavu, kao i povratak sa nje, ove godine brinu se Agencija za bezbjednost saobraćaja, Kompanija "Hajneken Srbija" i "Egzit fondacija", koji će omogućiti posjetiocima besplatan taksi prevoz na teritoriji Novog Sada od 12. do 15. jula. Taksi vaučere za dolazak ili odlazak sa "Egzita", festivalska publika moći će da preuzme u "Indžoj responsibili zoni", u okviru samog festivala, poslije učešća u kvizu u kojem će kroz različite igrice moći da saznaju mnogo toga u vezi sa ispravnim ponašanjem u saobraćaju.


Posjetioce festivala dočekaće kompletno redizajnirana "Dens arena", najveći plesni podijum na Balkanu, koja je široka čak 59 i visoka 18 metara, sa krilima podignutim za još tri metra u odnosu na prošlu godinu. Cijela konstrukcija nosi rekordnih 1.142 LED panela spojenih u atraktivan scenski raspored.

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок