Doboj

Počinje "Teatar fest"

10:21, 19.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
U Doboju će večeras biti otvoren "Teatar fest" u okviru kojeg će do 24. maja biti odigrano šest predstava u izvođenju pozorišta iz regiona.

Pozorišni festival otvoriće glumac Slobodan Ćustić.

U dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje večeras će, u okviru prvog takmičarskog dana, biti izvedena predstava "Kolubarska bitka", autorski rad Aleksandra Dunđerovića u izvođenju Pozorišta "Prijedor".

Drugog takmičarskog dana, 20. maja, publici će se predstaviti "Egzit" teatar iz Zagreba sa predstavom "Pluća", a 21. maja glumci Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice izvešće predstavu "Ravna ploča".

Četvrtog takmičarskog dana, 22. maja, nastupiće Narodno pozorište Republike Srpske sa predstavom "Ožalošćena porodica", a dan poslije glumci Pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja izvešće predstavu "Kepler 452-B".

Posljednjeg dana festivala, 24. maja, glumci beogradskog teatra "Balkan-novi pokret" odigraće predstavu "Dobri čovjek".

Predstave će pratiti stručni žiri koji će činiti Milenko Iliktarević, Simon Grabovac i Mira Stanišev.

U okviru festivala će večeras biti otvorena i izložba "Omaž ženi" Јelene Glogovac Savić iz Gacka.

Sutra će u okviru pratećih aktivnosti biti održana glumačka radionica "S glumcem bez glume" za učenike školskih dramskih sekcija, od 10.00 do 13.00 časova.

Za 22. maj u 18.30 časova predviđena je promocija knjige "Dijalog o festivalima", teatrologa Simona Grabovca iz Novog Sada.

"Teatar fest Doboj 2019" biće svečano otvoren u 20.00 časova, a cijena pojedinačne ulaznice za predstave je osam maraka.