Prijedor

Počinje "Ša fest" posvećen rano preminulom prijedorskom muzičaru

09:08, 09.08.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
U Prijedoru večeras počinje "Ša fest" posvećen rano preminulom prijedorskom muzičaru i akademskom slikaru Daliboru Popoviću Mikši, a prve festivalske večeri, između ostalih, nastupiće "Partibrejkersi".

Svirke počinju u 21.00 čas u Ljetnoj bašti, a nastupiće i "Ajri ef-em", "Štutgart onlajn", "LET tri" i "Smouk mardeljano". 

Sutra u LJetnoj bašti svirke počinju u 20.30 časova, a predstaviće se "Sajana", "Mort", "Zoster", "TBF", Vojko V i "Mikri Maus" i Bvana. Na afterpartiju prvo veče muziku pušta di-džej Inis, a drugo di-džej Fet V. 

"Ša fest" organizuje istoimeno udruženje građana koje se bavi i aktivnom promocijom kulture i upravlja Fondom "D.P. Mikša". 

U ovaj fond usmjerava se dobit od festivala, sponzorstava i donacija, te sredstva prikupljena prodajom brendiranih proizvoda "Ša festa". Ovaj novac koristi se za unapređenje art i muzičke scene, stipendiranje studenata umjetnosti i muzike, podršku umjetnicima kroz sufinansiranje izložbi, kupovinu instrumenata, snimanje materijala, te organizovanje koncerata. 

"Dolaskom na `Ša fest` svake godine činite dobru i humanu stvar. Novac od prodatih ulaznica za festival postaje fond koji će omogućiti školovanje talentovanih umjetnika i muzičara, koji će svake godine praviti nove kulturne i umjetničke podvige i održavati `Ša fest` priču. Za pokrivanje troškova festivala i bendova želimo da se brinu sponzori, a mi želimo da, zajedno sa vama, brinemo o umjetnosti i dobrim djelima", poručuju organizatori. 

"ŠA festu" ove godine prethodila je dvodnevna "Ša ulica" koja je u prijedorskom šetalištu na tri lokacije sugrađanima poklonila niz sadržaja pozorišne, muzičke i likovne umjetnosti. 

Ovaj festival održava se u okviru "Prijedorskog ljeta kulture 2019", uz podršku grada Prijedora i lokalne Turističke organizacije, a partneri i prijatelji festivala su "Jelen pivo", "Senzejšn", Adiko banka, "Željeznice Republike Srpske", Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, "Austronet" i "Arselor Mital Prijedor". 

"Ša fest" osnovan je prošle godine u znak sjećanja na Prijedorčanina Dalibora Popovića Mikšu, frontmena grupe "Tatu", koji je preminuo u 37. godini.