Banjaluka

Počinje Kočićev zbor

07:55, 19.08.2019.
Izvor: Srna
Inovativnim projektom pod nazivom "Soba sjećanja na Petra Kočića" danas će u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske u Banjaluci početi ovogodišnji 54. Kočićev zbor.

Izložba upriličena u "Sobi sjećanja na Petra Kočića", kako ističu u Biblioteci, prati životni put srpskog velikana, sa posebnim osvrtom na njegov književni i politički rad. 

"Interaktivan pristup sadržajima, koji su prikazani u različitim formatima, od fotografije i dokumenta, preko audio i video-zapisa, do holograma i virtuelne realnosti, prilagođen je posjetiocima svih uzrasta", naglasili su iz Narodne i univerzitetske biblioteke Srpske. 

Iz Gradske uprave ističu da ovogodišnja manifestacija posvećena narodnom tribunu Petru Kočiću, donosi brojne sadržaje koji će biti održani do 25. avgusta na tri lokacije - u Banjaluci, Stričićima i Beogradu. 

Svečana akademija će biti održana 24. avgusta čiji će koncept biti nešto drugačiji u odnosu na protekle. 

Poslije zvaničnog dijela, koji obuhvata i svečano uručivanje ovogodišnje Kočićeve nagrade, biće održan polučasovni koncert Olivera Njege uz klavirsku pratnju Nevene Živković. 

I ove godine borbe bikova, koje tradicionalno privlače veliki broj posjetilaca, moći će da se gledaju u dva navrata, pošto je predviđeno da budu priređene u subotu i nedjelju, 24. i 25. avgusta na zborištu u Stričićima.