Festival otvara "Kjur"

Počinje Exit, Petrovaradinska tvrđava otvara vrata

  • 03.07.2019. 22:02

Na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu sutra će početi "Egzit" festival, koji će otvoriti jedan od najvećih rok bendova svih vremena, britanska grupa "Kjur", a tokom četiri dana, na više od 40 festivalskih bina i zona, nastupiće gotovo 1.000 umjetnika iz cijelog svijeta.

U čast titule Omladinske prijestonice Evrope "OPENS 2019" koju Novi Sad nosi tokom ove godine, prvi dan festivala nosi naziv "OPENS dej", a "Kjur" će svirku početi u 20.30 časova. 

Nakon tradicionalne ceremonije otvaranja uz vatromet, na binu će izaći i belgijski di-džej Lost Frikvesiz. 

U petak, 5. jula, dolaze "Čejnsmokers", di-džej Paul Kalkbrener, a tu je i domaća i regionalna podrška bendova "Ateist rep", "Partibrejkers", "Krešo Bengalka", "Bekfleš" i drugih. 

Treći dan festivala, subota, 6. jul, rezervisan je za nastupe popularnog 
šefa haus scene Mladena Solomuna, zatim vodećeg svjetskog dua današnje tehno i haus scene "Tejl of as", "Bleks Serbs" i drugih. 

Festival će u nedjelju, 7. jula, zatvoriti jedan od najcjenjenih svjetskih repera Skepta, tehno virtouz DŽef Mils, kao i čuveni di-džej set Marka Nastića i Dejana Milićevića. 

Među brojnim izvođačima su i bend "Greta van Flit", popularni di-džej Karl Koks. 

Prvi od više hiljada kampera pristigli su u "Egzitov" kamp koji se i ove godine nalazi na popularnom novosadskom kupalištu Štrand, najljepšu pješčanu plažu na Dunavu o kojoj su sa "Egzita" već izvještavali svjetski mediji. 

Prema najavama organizatora, očekuje se da će ovo biti jedno od najposjećenijih izdanja do sada, a već sada je izvjesno i da će biti oboren rekord broja turista, jer ih u Novi Sad dolazi više od 60.000 iz oko 90 zemalja svijeta. 

Sve govori da će biti premašen ekonomski doprinos "Egzita" turističkoj privredi Novog Sada i Srbije, koji je prošle godine iznosio čak 13,3 miliona evra. 

U prilog tome govori i podatak da je na vodećem svjetskom sajtu za rezervacije smještaja "Buking" /Booking.com/ hotelski smještaj u Novom Sadu dostigao čak 99 odsto popunjenosti, navode organizatori. 

Osim hotela, u ponudi je i privatni smeštaj, kojeg je ove godine u ponudi bilo više nego ikad, prema brojkama sa sajtova "Eirbnb" /Airbnb/ i "Buking", ali i zvanične festivalske agencije "EgzitTrip" /ExitTrip.org/. 

Organizatori su poručili i da je vremenska prognoza naklonjena posjetiocima ovogodišnjeg Egzita, te da od 4. do 7. jula u Novom Sadu neće biti padavina.

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.